Äänekoski edellyttää kasvomaskien käyttöä tilaisuuksissaan - myös kaupungin tiloja vuokraaville tapahtumajärjestäjille sama sääntö

Äänekosken kaupunki jakaa jatkossa kasvomaskeja tilaisuuksissaan ja edellyttää samaa myös tiloja vuokraavilta tapahtumajärjestäjiltä. Anton Soinne

Marjo Järvikylä

Äänekosken kaupunki aikoo jakaa jatkossa kasvomaskit järjestämissään yleisötilaisuuksissa ja suosittaa vahvasti niiden käyttöä.

Äänekoski edellyttää myös, että kaupungin tiloissa toimivat tapahtumajärjestäjät jakavat kasvomaskit yleisölle ja noudattavat muutoinkin THL:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksia tapahtumaturvallisuuden varmistamiseksi.

THL suosittelee käytettäväksi maskeja julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Kaupungin tapahtumiin myydään lippuja rajoitetusti ja turvaväleistä sekä hygieniaohjeista muistutetaan. Käsidesiä on lisäksi yleisön saatavilla. Kaupunki tulee keräämään henkilötietolain mukaisesti tilaisuuksiin osallistujien yhteystiedot mahdollisen altistuksen jäljittämiseksi.

Äänekosken kaupunki tiedotti uusista linjauksistaan torstaina. Toimilla pyritään ehkäisemään koronan leviämistä kaupungin tapahtumissa. Taustalla ovat myös aluehallintoviraston määräykset.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi lokakuussa järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa syyskuun tapaan silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.

Avi edellyttää muun muassa, että osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen lähikontaktien välttämiseksi. Jonotilanteissa ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.

Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Jos johonkin tilaisuuteen osallistuneilla todetaan koronavirustartunta, terveysviranomaiset jäljittävät mahdolliset altistumiset ja altistuneet asetetaan tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin 14 vuorokaudeksi.

Keskustelu