Äänekoskella neljä uutta koronatartuntaa – kuuluvat samaan tautiryppääseen

Äänekoskella on todettu neljä uutta koronatartuntaa samaan tautiryppääseen tällä viikolla.

– Yksi tartunta on todettu aikuisella Mikonpuiston päiväkodissa. Altistumisia ei ole todettu lapsilla. Vanhempia tiedotetaan erikseen tilanteesta, kertoo ylilääkäri Keijo Lukkarinen Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

Äänekosken lukiossa ja Pokella palataan lähiopetukseen maanantaina 28.9. Tartuntatautilääkäri suosittelee toiselle asteelle kasvomaskin käyttöä. Lukion oppilaille tiedotetaan aiheesta Wilman kautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee nyt koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa. Lisäksi maskeja suositellaan käytettäväksi toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Hengitystieoireisena tulee jäädä kotiin, ja hakeutua koronatestiin.