Löytöeläinkodin yrittäjä: "Kun normaali arki palaa, suuri määrä lemmikkejä voi jäädä heitteille"

Omistajalla on 15 vuorokautta aikaa hakea lemmikkinsä löytöeläinkodista, ennen kuin sille aletaan etsiä uutta kotia ja omistajuus siirtyy. Joskus uutta kotia etsitään suoraan vaikkapa pennulle, kertoo Elämänlangan tilan yrittäjä Sanna Ohvo. Riku Tulla

Riku Tulla

Äänekoskella toimivan alueen löytöeläimistä vastaavan Elämänlangan tilan yrittäjä Sanna Ohvo kertoo, että edelleen on paljon ihmisiä, jotka ottavat kissan tai jonkin muun lemmikin sen suuremmin ajattelematta.

Kun alkuhuumasta on menty ylitse niin valitettavan usein lemmikki jää heitteille.

– Edelleen on ihmisiä, jotka ottavat kissan hetken mielijohteesta ja jättävät perusasiatkin hoitamatta. Kissan annetaan juosta leikkaamattomana ulkona ja pahimmassa tapauksessa se voi käydä tekemässä pentuja jopa kilometrien päässä.

Tänä kesänä ja alkusyksynä löytökissoja on tuotu Elämänlangan tilalle yllättävän vähän.

– Vähän pelottaa tämä koronatilanne, kun kissoja puolestaan on kyselty tänä vuonna hankittavaksi paljon aiempaa enemmän. Ihmiset ovat olleet paljon kotona joko etätöissä, lomautettuna tai jäätyään työttömäksi ja sitten on päätetty ottaa lemmikki. Hieman olen peloissani sen suhteen, kun normaali arki palaa, että ryöpsähtääkö silloin suuri määrä lemmikkejä heitteille. Toivottavasti ei tule tilanteita, että todetaankin, ettei lemmikille ole enää aikaa.

Elämänlangan tila vastaa Äänekosken ja Viitasaaren löytöeläimistä.

– Pitäisi muistaa, että taajamassa kissan tulisi olla omistajansa valvonnassa kuten muidenkin lemmikkieläinten. Vaikka järjestyslaki ei suoraan kielläkään kissan pitämistä irrallaan, tulisi valvoa, ettei se pääse julkisiin paikkoihin kuten lasten leikkipaikoille. Jokaisella on myös oikeus siihen, ettei naapurin kissa kulje omassa pihassa.

Hylätyksi epäillyistä kissoista tai muista lemmikeistä voi ottaa yhteyttä Elämänlangan tilalle. Omistajalla on 15 vuorokautta aikaa hakea lemmikkinsä löytöeläinkodista, ennen kuin sille aletaan etsiä uutta kotia ja omistajuus siirtyy.

– Verkkosivuilla ja Facebookissa ilmoitan kuvan kanssa meille tuoduista löytökissoista. Minulle voi myös laittaa kuvia omasta kateissa olevasta kissasta niin osaan ottaa yhteyttä suoraan, jos sellainen tulee vastaan.

Keskustelu