Nälkäpäivärokka valmistuu yhteisvoimin Suolahdessa

11 kiloa herneitä, 3 kiloa jauhelihaa, 1 kilo palvikinkkua, paketti... Haudutusta, paistamista, maistamista ja maustamista, lisänä iloista mieltä ja yhdessä tekemisen riemua. Tuloksena maukas hernekeitto, jota on myynnissä lauantaina 26. syyskuuta.

Nälkäpäivää on vietetty jo 40 vuotta. Alun perin SPR:n keräystapahtuma lähti liikkeelle Pälkäneeltä. Tuolloin ajatuksena oli, että jokainen, jolla on ruokaa, voisi yhtenä päivänä syödä vähemmän ja lahjoittaa osan ruokarahastaan nälkäänäkeville.

– Suolahdessa Nälkäpäivä-tapahtuma on perinteinen. Hernekeittoa on keitetty jo kymmeniä vuosia, välillä oli myynnissä myös ruisleipää ja makean nälkään lakupötköjä, kertoo SPR:n Suolahden osaston puheenjohtaja Maija Linnala.

Viime vuosina keitto on valmistettu soppatykillä aamuyön tunteina ja myyty annoksina lounasaikaan. Tänä vuonna joudutaan toimimaan toisin.

– Yhteistyökumppanina on nyt Äänekosken seurakunta ja hernekeitto valmistettiin tänään perjantaina Suolahden seurakuntatalon keittiössä. Koronapandemian takia keitto myydään jäähdytettynä ja valmiiksi pakattuna annosastioihin, Maija Linnala ja seurakunnan emäntä Kaija Nikulainen kertovat.

Suolahden SPR:n Nälkäpäivä-hernekeiton myynti alkaa K-supermarket Suosikin pihassa lauantaina 26.9. kello 10.30.

Nälkäpäivä-keräys

Nälkäpäivä-keräystä toteutetaan myös lipaskeräyksenä ja lippaita on muun muassa paikallisissa liikkeissä, kirjastoissa ja kahviloissa. Nälkäpäivän keräystuotto menee katastrofirahastoon ja niitä voidaan käyttää nopeasti juuri siellä, missä eniten tarvitaan. Katastrofirahaston varojen avulla autetaan maailmalla luonnonmullistusten, ilmastonmuutoksen ja konfliktien uhreja. Kotimaassa pidetään vapaaehtoistoiminnan kautta yllä kriisivalmiutta ja tuetaan äkillisen onnettomuuden kohdanneita.

Näin keräysvarat auttavat: 1e=hengityssuojain vapaaehtoiselle Suomessa, 1,20 e=saippuaa pakolaisleirillä elävälle, 3,80e=ruokaa perheelle kolmeksi päiväksi, 15e=hedelmäpuita omavaraiseen ravinnonsaantiin, 50e=henkisen tuen koulutus vapaaehtoiselle Suomessa, 160e=vaatteet tulipalossa kotinsa menettäneelle Suomessa

Lähde: SPR

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut