Wilhelmiina muutti Kauppakadulle ja kasvatti valikoimaansa Äänekoskella

Wilhelmiinan Konditorian Alisa Lähteenmäki, Minna Kinnunen ja Eine Turpeinen ovat tyytyväisiä kahvilan uusiin ja avaroihin tiloihin Kauppakadun varrella. Maanantaina avattu uusi kahvila on noin puolet aikaisempaa torin laidalla sijainnutta kahvilaa suurempi. Riku Tulla

Riku Tulla

Aikaisemmin Äänekosken torin laidalla toiminut Wilhelmiinan Konditorian kahvila on avannut ovensa uusissa ja aiempaa huomattavasti isommissa tiloissa Kauppakadulla.

Kahvila ennätti olla aikaisemmalla paikallaan reilut kolmetoista vuotta, jonka aikana yritys on vakiinnuttanut vahvasti paikkansa osana Äänekosken keskustaa. Eine Turpeinen kertoo, että päivän mittaan kahvilla käy moni vakioasiakas.

Suurempien tilojen myötä Wilhelmiinan Konditoriaan on tullut lisää väljyyttä ja samalla on panostettu myös viihtyisyyteen.

– Tarkoituksenamme on erottua joukosta. Meillä on nyt mahdollisuus istahtaa rennosti sohvalle kahville tai asettua erilaisten pöytien ääreen. Uudesta kahvilasta on haluttu tehdä mahdollisimman kotoisa ja tunnelmallinen, Wilhelmiinan Konditorian leipomolla Muuramessa työskentelevä Alisa Lähteenmäki kertoo.

Äänekosken lisäksi yrityksellä on kahvilat Jyväskylän keskustassa ja Kuokkalassa. Valikoimaltaan Äänekosken uusi myymälä vastaa Jyväskylän keskustassa olevaa kahvilaa. Hyllystä tuoreena löytyvät kakut, pullat, viinerit, täytetyt leivät ja monet muut.

– Tuotteet tulevat joka päivä tuoreena Muuramen leipomoltamme, jossa ne aamuyön aikana valmistetaan. Äänekoskellakin pullat ovat vielä lämpimiä, kun ne tulevat myyntiin, Lähteenmäki kertoo.

Konditoriasta on mahdollista myös tilata erilaisia tuotteita, kuten kakkuja ja leivonnaisia.

– Teemme paljon esimerkiksi ristiäis- ja hääkakkuja.

Lounaasta nauttiville Äänekoskella Wilhelmiinan Konditoriasta on aikaisemmin ollut saatavilla mukaan erilaisia salaatteja. Lähiaikoina lounasvalikoima on laajentumassa.

– Meille on tulossa tarjolle keittolounas aivan lähiaikoina. Pata ja astiat odottavat täällä jo valmiina, Eine Turpeinen kertoo.

Keskustelu