Äänekosken kaupunginjohtaja: "Otamme koronatilanteen vakavasti"

Äänekosken uusimmat koronatartunnat liittyvät samaan tartuntaketjuun. Timo Mustalampi

Salla Norontaus

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisten tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kokoontuu tänään pohtimaan maakunnan koronatartuntatilannetta.

Jyväskylässä kaikkia tartuntaketjuja ei ole pystytty jäljittämään.

– Jopa 20–25 prosenttia tartunnoista on Jyväskylässä tällaisia. Äänekoskella tartuntaketjut ovat hallinnassa, sillä kaikki tartunnat liittyvät edelleen samaan tartuntaketjuun, sanoo Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Äänekosken kaupunki suosittaa, että kaikissa julkisissa tiloissa käytetään maskeja. Kaupunki jakaa edelleen kirjastoissa maskeja vähävaraisille kuntalaisille keskiviikkoisin.

– Maskien kysyntä on rauhoittunut huomattavasti alkuruuhkasta, Tuononen kertoo.

Kaupungin työntekijöiden ohjeistus on, että asiakastapaamisissa sekä asiakas että työntekijät pitävät maskeja, mikäli turvaetäisyyksiä ynnä muita suosituksia ei voida noudattaa.

Tuonosen mukaan kaupungin julkisiin tiloihin, kuten liikuntapaikkoihin, kirjastoihin ja terveyskeskukseen on tulossa käsidesin lisäksi desinfiointipyyhkeitä.

– Otamme tilanteen vakavasti. Jos tänään katsotaan, että koronatartuntatilanne on kiihtymässä, toimimme AVIn sekä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti. On mahdollista, että esimerkiksi etätyöskentelyyn siirtymistä suositellaan.

Kommentoi