Suomen mestari Joni Pitkänen: "Paini on minulle sopiva kamppailulaji"

Suklaapiirakka maistui kultamitalisti Joni Pitkäselle (oik.) ja treenikaveri Kasperi Kankkuselle mitalikahveilla. Tosin heti herkuttelun jälkeen oli kiire painitreeneihin salin puolelle. – Minulle Joni on hyvä treenikumppani, sillä hän on vanhempi ja osaavampi, Kasperi kertoo. Kasperilla on koululiikuntaliiton kisoista hopeaa ja pronssia. Viivi Liimatainen

Eija Varteva

– Kilpaileminen ja pärjääminen on mukavaa. Mitaleitakin on jo laatikollinen, kertoo tyytyväisenä tuore junioripainin Suomen mestari, suolahtelainen Joni Pitkänen.

Hän aloitti junnupainin esikouluikäisenä.

– Jonin äiti vei pojan ensimmäisen kerran painisalille. Veljekset tappelivat ja nujusivat kotona koko ajan ja meistä tuntui hyvältä kokeilla urheilulajia, jossa saa painia ohjatusti, kertoo alkuajoista Jonin Timo-isä.

Paini on Jonin mielestä hyvää ja monipuolista liikuntaa ja siitä tulee hyvä fiilis.

– Kamppailu-laji, joka sopii minulle.

SM-kultaa painin17-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden juniorikisoista voittaneella Joni Pitkäsellä on syytä hymyyn. Viivi Liimatainen

Joni Pitkänen voitti kahden viikon aikana kaksi Suomen mestaruutta, 17-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden mestaruudet.

– 20-vuotiaiden sarjassa olin tosin ainoa osallistuja, Joni harmittelee.

Korona sotkee myös nuorten harrastuksia. Keväällä kaupungin harrastustilat menivät kiinni ja sisälle päästiin vasta heinäkuussa.

– Valmentaja Janne Kankkunen teki uudet ohjelmat ja kesällä tehtiin ulkotreenejä. Kun olin kuitenkin oppinut harjoittelemaan kolme kertaa viikossa, tuntui, ettei ole mitään tekemistä. Olin sitten enemmän ulkona kavereiden kanssa ja pelattiin frisbeegolfia.

Suomen mestaruuksien myötä Joni sai kutsun nuorten painijoiden maajoukkueleirille Kuortaneelle.

– Leiri järjestetään syyslomaviikolla. Tulossa on mukava viikko tuttujen painikavereiden kanssa. Valmentajina siellä ovat muun muassa Ville Pasanen, Juha Virtanen ja Rami Hietaniemi, joten tiedossa on tehokasta valmennusta.

Kommentoi