Kurki nousee pian lentoon – metallialan opiskelijat rakensivat Äänekosken Viiskulmaan taideteoksen

Korona siirsi Äänekosken Viiskulman Kurki-veistoksen valmistumisen keväästä syksyyn.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun Kurki-veistoksen osat alkavat olla pian valmiina. Miska Viik (kuvassa vasemmalla) ja Nuutti Rossi mallaavat kurkea jo lentoasentoon. Risto Korhonen

Risto Korhonen

Äänekosken kaupungin keskustan tärkeän kietoliittymän koristukseksi ja taajaman maamerkiksi suunniteltu Metsästä nousee kurki -taideteosta valmistetaan parhaillaan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistolla Pokella. Korona ja opiskelijoiden etäopetus siirsivät työn kevättalvesta syksyaikaan.

Työn kimpussa ahkeroi nyt kaksi kone- ja tuotantotekniikan kakkosvuoden opiskelijaa. Idea teoksen valmistamisesta opiskelijoiden toimesta lähti teoksen suunnittelijalta sumiaislaiselta Jari Suuroselta.

– Työn valmistaminen ruostumattomattomasta teräksestä oli mielenkiintoinen ja monipuolinen urakka. Vaikeuksiakin matkan varrelle kertyi. Toisen siiven uusimme kokonaan, vaikka opettaja olisi ensimmäisen versionkin varmaan hyväksynyt, kertovat sitkeiksi ja kunnianhimoisiksi tekijöiksi osoittautuneet Miska Viik, 17 ja Nuutti Rossi, 17.

– Hienointa on ollut nähdä kurkiaiheen hahmottuminen työn edistyessä.

Teoksen teräksiset osat saataneen aika lailla valmiiksi ennen syyslomaviikkoa. Viiskulmaan päätyvän rosterilinnun siipiväli on reilut neljä metriä.

Keskustelu