Äänekoskella palkittiin nuoria urheilijoita

Arttu Mattila (oik.), Iita Kononen ja Anssi Mustonen vastaanottivat stipendinsä koronan vuoksi ulkotiloissa, Äänekosken urheilukentän katsomossa. Heli Hyttinen

Heli Hyttinen

Nuoret äänekoskelaisurheilijat Iita Kononen, Arttu Mattila ja Anssi Mustonen saivat Erik Relanderin stipendit tunnustuksena hyvästä urheilumenestyksestään. Stipendit jakoivat ÄU:n veteraanit.

Äänekosken Huimaa edustava painonnostaja Iita Kononen, 14, on voittanut tänä vuonna muun muassa yleisen sarjan SM-pronssia tempauksessa, työnnössä ja yhteistuloksessa 49 kilon sarjassa.

Anssi Mustonen, 15, edustaa Koiviston Kipinää. Hän voitti tänä kesänä ikäluokkansa SM-pronssia 1 500 metrin esteissä, ja pronssia tuli myös syksyn SM-maastoista.

Äänekosken Urheilijoiden korkeushyppääjä Arttu Mattila on puolestaan miesten hallitseva Suomen mestari.

Äänekoskelainen Erik Relander oli historioitsija sekä urheilu- ja kotiseutumies. Hän on kirjoittanut muun muassa äänekoskelaisten urheiluseurojen historiikkeja.

Relanderin viimeinen kirja Äänekoskea ja äänekoskelaisia ilmestyi vuonna 2010. Kyseisen kirjan tuotoilla rahoitetut stipendit on tätä ennen jaettu vuosina 2011 ja 2016.

Kommentoi