Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maire Hiiri ja Veikko Nalle tuovat sukupolvien takaiset laulut Äänekosken päiväkoteihin

Korkeaan ikään ehtineet Veikko Nalle ja Maire Hiiri kiertävät musiikkipedagogi Heidi Kurtin kanssa kiertueella Äänekosken päiväkodeissa. Vieraat tutustuttavat lapset kulttuurihistoriaan ja lauluihin, joita on laulettu jo sata vuotta sitten.

Historiallisiin lauluihin keskittyvät musiikkituokiot ovat osa Äänekosken kaupungin kulttuuritoimen Äänemme Soi -projektia.

Perinteiset laulut ovat sukupolvia yhdistävää muistiperintöä. Laulumateriaalia on koostettu lokakuussa käynnistyneiden vanhuspalveluyksiköiden taideresidenssien sisältöjen pohjalta.

– Lapsuuden laulut voivat olla tärkeä muistin, toimintakyvyn ylläpitämisen ja kommunikaation väline etenkin muistisairauksista kärsiville. Jopa puhekykynsä menettäneet voivat kykenevät usein laulamaan lapsuudestaan tuttuja lauluja, kertoo Heidi Kurtti kaupungin tiedotteessa.

– Lapsille puolestaan on voimaannuttavaa kokea olevansa osa jatkumoa, jossa he laulavat samoja lauluja joita isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat lapsina laulaneet.