Jatkaako Äänekosken valtuusto nykykoossa? Kaupunginhallitus pohtii asiaa maanantaina

Äänekoskella pitää päättää pian valtuuston tulevasta koosta. Salla Norontaus

Marjo Järvikylä

Äänekoskella pohditaan parhaillaan, minkä kokoisella valtuustolla kaupunki jatkaa ensi vuonna. Parin vuoden takainen lakimuutos poisti kiinteän valtuutettujen määrän, jolloin Äänekosken kokoisessa kaupungissa valtuuston kooksi olisi tulossa automaattisesti 27 paikkaa, ellei valtuutettujen määräksi erikseen muuta päätetä.

Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että valtuustossa säilyisi nykyinen paikka määrä eli 43 valtuutettua.

Äänekoskella ennakoidaan, että valtuuston koko jakaa poliittisissa ryhmissä edelleen mielipiteitä ja loppuratkaisu voi vaatia äänestämistä.

Valtuutettujen määrä voi olla myös jotain muuta 43:n ja 27 valtuutetun väliltä kunhan luku on pariton.

– Luku 43 on esitykseen laitettu siksi, että poliittisilta ryhmiltä tätä asiaa etukäteen kysyttäessä sen hetkinen näkökulma tuntui olevan 43 paikkaa. Valtuuston koko on täysin poliittinen ratkaisu, kaupunginjohtajana minulla ei ole siihen kantaa, Tuononen jatkaa.

Lopullisen ratkaisun valtuuston koosta tekee hallituksen tulevan esityksen pohjalta loppuvuoden aikana Äänekosken kaupunginvaltuusto.

Kommentoi