Urho ja Kipinä löivät hynttyyt yhteen – suolahtelainen jääkiekko ja äänekoskelainen koripallo aloittavat yhteistyön

Suolahden Urhon jääkiekkoilijat ja Koiviston Kipinän koripalloilijat alottavat yhteistyön. Esa Happonen

Miia Sulakoski

Suolahden Urhon jääkiekkoilijat ja Koiviston Kipinän koripalloilijat ovat lyöneet hynttyynsä yhteen yhteistyön merkeissä.

Yhteistyön myötä molemmilla joukkueilla on kummipelaaja toistensa joukkueessa, Urhossa joukkueen varakapteeni Kristian Liimatainen ja Kipinän takamies Juuso Mäntymaa.

Näkyvintä yhteistyö tulee olemaan tapahtumien markkinoinnissa, ja suunnitelmissa on myös jonkinlaisia yhteistapahtumia, koronatilanteen sallimissa puitteissa tietenkin.

Pitkään toisensa tunteneet Urhon kapteeni Sami Pekkala ja Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo ovat puhuneet yhteistyöstä aiemminkin, mutta nyt haaveet konkretisoituvat molempien joukkueiden hyödyksi.

Puheen tasolla monessa eri seurassa on jo pitkään oltu sitä mieltä, että urheilulajien vastakkainasettelun aika on ohi, ja sen sijaan on alettu nähdä enemmän ja enemmän hyötyjä eri lajien yhteistyöstä aina pelaajista katsojiin.

- Lajirajojen ylittämisen lisäksi halutaan uutena sukupolvena hälventää myös Äänekoski-Suolahti -vastakkainasettelua. Todella hienoa, että näinä aikoina saadaan tällaista yhteistyötä aikaiseksi, joka toivottavasti lisää molempien joukkueiden otteluiden kiinnostavuutta myös äänekoskelaisessa urheiluyleisössä, Hautsalo iloitsee.

Keskustelu