Kipinä vei Äänekosken historiallisen korisderbyn

Kipinän Anton Gill (27/7/5 syöttöä) oli kentän pistekuningas, mutta häntä kuvassa puolustava Huiman Veeti Jämsen (24/6) ottelun ykköspelaaja. Esa Happonen

Miia Sulakoski

Äänekoskelaisessa koripallossa tehtiin sunnuntaina historiaa, kun paikalliset joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa valtakunnallisessa sarjassa toisensa Kipinän ja Huiman I-divisioona B:n taistelussa.

Yli 300-päinen yleisö pääsi todistamaan Liikuntatalolla trilleriä, joka oli parasta mahdollista mainosta paikalliselle koripallolle.

Veeti Jämsenin avauskorin jälkeen Kipinä hyppäsi kuskin paikalle. Päävalmentajansa kaipaileman joukkuepelin voimin kotijoukkue piti johdostaan kiinni läpi avausneljänneksen.

– Toisella jaksolla meillä olisi ollut paikka nykäistä, mutta sekoiltiin Huiman prässissä. Vaikka sitä käytiin läpi etukäteen, niin meinasi mennä yksin puskemiseksi, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kertaa.

Huima klaarasi molemmille joukkueille vaikean kolmannen jakson paremmin, ja kuroi eron kiinni. Päätösneljänneksellä Kipinä meinasi karata pariin otteeseen, mutta vierasjoukkue kiri itsensä rinnalle.

20 sekuntia ennen päätössummeria KaVaughn Scott nosti vapaaheitoillaan Huiman pisteen johtoon, mutta Antonio Bivins nosti Kipinän jatkoajalle.

Jatkoajalla Kipinän joukkuepeli rullasi, ja kun pallo ei pomppinut Huimalle enää vähääkään, vei Kipinä ensimmäisen Äänekosken derbyn.

– Ihme kipsi meillä oli päällä. Ennen ottelua ei ollut merkkejä jännittämisestä, mutta kyllähän sen näki heti kun peli alkoi. Puolustuksessa onnistuttiin, mutta hyökkäyksessä jos ei hukattu palloa, niin hyvistäkään heittopaikoista ei palloa meinattu millään saada koriin, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen toteaa.

Molemmat joukkueet onnistuivat viemään toisiltaan isoimmat vahvuudet pois. Kipinä sumputti korinalustan Huiman KaVaughn Scottin (16/21) ja Joni Pohjosen (6/10) kiusaksi. Huima puolusti Kipinän 64 pisteeseen, ja Scottin puristuksessa isäntien heittokone Anton Gill (27/7) pussitti 14 kolmosestaan vain kolme.

– Huiman Veeti Jämsen (24/6) pelasi huippupelin. Vaikka vastustajan puolella onkin, niin hieno nähdä että nuori mies pelaa noin kylmäpäisesti, Hautsalo antaa tunnustusta.

Kipinä Basket – Huima 79–67 ja. (15–8, 17–17, 15–21, 17–18, 15–3)

Kipinä Basket: Ville Pyykkönen 9/4, Jarmo Uecker 5/7/4 syöttöä, Juuso Haapasaari 2/3, Anton Gill 27/7/5 syöttöä, Antonio Bivins 20/11/6 riistoa, Juuso Mäntymaa 0/0, Lauri Jäntti 10/2, Sami Mäntymaa 6/4.

Huima: Juuso Salmi 6/5/5 syöttöä, KaVaughn Scott 16/21, Veeti Jämsen 24/6/4 syöttöä, Joona Lasarov 8/6, Kasperi Häkkinen 0/1, Roni Hälikkö 3/0, Joonas Makkonen 2/0, Markus Santa 2/3, Joni Pohjonen 6/10.

Kommentoi