Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Läheltä löytyy hyvää – Äänekoskella käynnistyy uusi joulukampanja

Äänekoskelaiset yrittäjät, seurakunta ja kaupunki käynnistävät uuden joulukampanjan, jonka aikana on tarkoitus tehdä tutummaksi paikkakunnalta löytyviä yrityksiä sekä palveluita. Samalla ihmisiä kannustetaan pitämään huolta läheisistään.

– Läheltä löytyy paljon hyvää. Koronan vaikutukset koskettavat kaikkia ja monella on huoli läheisen hyvinvoinnista. Ihmiset ovat nyt kiinnostuneita huolehtimaan toisistaan, sanoo diakoni Jaana Muurikainen.

Lähellä on hyvää -kampanjassa tuodaan esille myös uusia lahjaideoita, joilla voi ilahduttaa läheistä tai ketä tahansa avun tarpeessa olijaa.

– Tässä on hyvä sauma myös paikkakunnan yrittäjille brändätä omia palvelujaan lahjaideoiksi. Kaikki yrittäjät toivotetaan mukaan kampanjaan, toteaa Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Kangas.

Tavaran sijaan lahjaksi voisikin antaa nuohouksen, omaishoitajalle kotipalvelyrittäjältä muutama tunti vapaata aikaa, taloudenpidon suunnitteluun keskittyvän ajan tilitoimistoon tai vaikkapa pizzan tai pullakahvit kahdelle.

Kampanjalle suunnitellaan oma logo, joka näkyy joulu- ja tammikuun ajan paikallisissa yrityksissä.

Äänekosken kaupunki kokoaa kampanjassa mukana olevat yritykset omille sivuilleen.

Lahjakortteja voi hankkia voi hyväntekeväisyyteen. Kaupungin sosiaalitoimi sekä seurakunnan diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat eteenpäin tarvitsijoille. Kampanjaa varten pohditaan vielä, miten lahjakorttien keräys saataisiin mahdollisimman sujuvaksi.

– Lahjakorttien voimassaoloajat ovat yleensä pitkiä ja niitä voi hankkia hyvään tarkoitukseen myös joulunajan jälkeen, Kangas muistuttaa.

Äänekoskella on perinteisesti joulun alla järjestetty muitakin hyväntekeväisyyskampanjoita.

– Tämän kampanjan tarkoitus ei ole korvata perinteitä vaan tuoda korona-aikana joulun aikaan uutta hyvää.

– Samalla kannustamme kuluttajia asioimaan koronaturvallisesti, Muurikainen toteaa.

Lähellä on hyvää -kampanja alkaa joulukadun avajaisista.