Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken kaupunginvaltuustossa istuu 43 valtuutettua ensi kaudellakin

Äänekosken kaupunginvaltuustossa istuu kaudella 2021-2025 kaikkiaan 43 valtuutettua. Valtuusto keskusteli pitkään maanantai-iltana valtuuston koosta ja päätyi lopulta äänestämään.

– Meidän pitäisi keventää ykköspuheenjohtajan taakkaa ja miettiä uudenlaisia toimintatapoja, totesi Pentti Salminen (sd.)

– Ajankäytöllisiä haasteita voi olla. Kun olen seurannut joidenkin kuntien kokouksia, Äänekoskella on kuitenkin pysytty kohtuullisissa aikatauluissa, kommentoi valtuuston puheenjohtaja Juho Kautto (vas.)

Lauri Lax (ps.) esitti Jaana Tanin (vihr.) ja Paula Maukosen (kesk.) kannattamana, että valtuutettujen lukumäärä vähennetään nykyisestä 35 valtuutettuun.

– Muutaman valtuutetun vähentäminen ei demokratiaa kavenna, Tani kommentoi.

Joni Kotilainen (ps.) esitti puolestaan 27 valtuutettua. Esitys ei saanut kannatusta.

– Jos valtuutettujen määrää lähdetään pienentämään, esimerkiksi Konginkankaalta on vaikeampi päästä valtuutetuksi, Seppo Ruotsalainen (sd.) totesi.

– Valtuuston kokoontumisia ja iltakouluja on ollut luvattoman vähän, sanoi Marko Tuhkanen (sd.)

Kaupunginhallituksen pohjaesityksessä valtuuston koko säilytettäisiin seuraavalla kaudella nykyisessä 43 valtuutetussa. Valtuusto päätyi tähän lukumäärään äänin 36–7. Lauri Lax ja Joni Kotilainen jättivät eriävän mielipiteen päätöksestä.