Äänekosken valtuustoon kolme aloitetta: taajamien terveyspalvelujen kulut ja vaikutukset selvitykseen, jäähallille uusi nimi ja luottamusmiestoimintaan itsearviointi

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä haluaa, että kuluvana vuonna Sumiaisten ja Konginkankaan terveyspalveluiden palauttamiseksi tehty kuntalaisaloitetta pohditaan seuraavassa valtuuston kokouksessa. Taajamien terveyspalvelut ovat puhuttaneet koko vuoden ajan. Kuntalaisaloite keräsi satoja nimiä ja se käsiteltiin ainoastaan perusturvalautakunnassa. Valtuustoryhmä toteaa, että tämä on hallintosäännön mukaista, mutta ei vastaa ryhmän mielestä kaikilta osin kunnallisen demokratian periaatteita.

Ryhmän valtuustoaloitteessa esitetäänkin, että terveyspalveluiden toimivuus sekä kustannukset ja vaikutukset kuntalaisill selvitetään Suolahdessa, Sumiaisissa ja Konginkankaalla. Tämän jälkeen valtuusto voi ryhmän mukaan tehdä tarvittavia, faktoihin perustuvia johtopäätöksiä.

Vasemmiston valtuustoryhmän valtuutetut Ilidio Flores ja Simo Holopainen esittävät myös valtuustoaloitteen, jonka mukaan Suolahdessa sijaitseva uuden jäähallin nimikyltti uusitaan ja kylttiin tulee nimi Suolahti. Nykyinen kyltti aiheuttaa vain sekaannusta, sillä jäähalli sijaitsee Äänekoskella Suolahden taajamassa, totesi aloitetta esitellyt Simo Holopainen.

Kolmannen valtuustoaloitteen takana ovat keskusta-oikeisto valtuustoryhmät: Keskusta, Kokoomus, Perussuomalaiset, Kristillisdemokraatit ja Vihreät.

Kuntayhtymien ja osakeyhtiöiden hallituksilla on ollut käytössä aloitteen mukaan jo useita vuosia toiminnan itsearvioinnit.

Itsearvioinnin avulla myös valtuutetut, kaupunginhallitus ja lautakunnat voivat arvioida toimintaansa, saavutettuja tuloksia, käytettyjä työskentelytapoja sekä toiminnan kehittämistarpeita. Itsearvioinnilla avulla voidaan tällöin nykyistä paremmin määrittää myös näkemyksiä seuraavan vuoden tärkeistä kunnallispoliittisista kysymyksistä.

Itsearviointi voidaan toteuttaa esimerkiksi yksinkertaisella kyselylomakkeella, johon kaikki vastaavat henkilökohtaisesti.

Kuntaliitolla on olemassa valmis mallilomake.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut