Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Halla-aho: "Puna-vihreä hallitus vähentää työpaikkoja"

Äänekoskella vieraillut Perussuomalaisten puheenjohtaja kannusti tavallisia kuntalaisia mukaan kevään kuntavaaleihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on huolissaan siitä, että Suomen hallitus työskentelee pienten yksityiskohtien kanssa.

– Kaikki on sidoksissa toisiinsa. Mitään ongelmia ei pystytä ratkaisemaan vain askartelemalla yksityiskohtia.

Halla-aho vieraili sunnuntaina Keski-Suomessa ja pysähtyi kierroksella muun muassa Äänekoskella. K-citymarketin pihaan olikin kokoontunut 50–60 kuulijaa.

Jussi Halla-aho muistuttaa, että Suomen suurin ongelma on julkinen talous.

– Suomi velkaantuu koko ajan eikä syynä ole vain korona-pandemia. Yksinkertaisesti rahaa käytetään enemmän kuin sitä tulee.

Toinen suuri ongelma Halla-ahon mukaan on se, että työikäisistä liian harva on töissä.

– Näihin molempiin ongelmiin, niiden ratkaisemiseen, voidaan vaikuttaa poliittisilla päätöksillä. Suomalaisten hyvinvointia voidaan tasata verotuksella ja verotus vaikuttaa kaikkiin ihmisiin.

Halla-ahon mukaan puna-vihreä hallitus päätöksillään vähentää työpaikkoja ja julkisen talouden menot kasvavat.

– Me perussuomalaiset haluamme panna asiat tärkeysjärjestykseen. On karsittava siitä, mikä ei liity perustehtäviin. Olemmekin nostaneet karsimiskohteina esille maahanmuuton, kehitysavun ja Euroopan Unionin tukipaketin. Suomi maksaa esimerkiksi Euroopan Unionin koronaelvytys-pakettiin saman verran kuin kuluisi hävittäjähankintaan.

Jussi Halla-ahon sunnuntainen vaalikiertue liittyi lähestyviin kuntavaaleihin.

– Linjamme kuntavaaleissakin on, että julkisen vallan pitää keskittyä perusasioihin. Kuntavaalit ovat myös yleisvaalit, joita seurataan myös valtakunnan tasolla. Jos haluamme vaikuttaa, oikea paikka on huhtikuun kuntavaalit.

Halla-aho muistuttaa, että jaossa on tuhansia paikkoja.

– Rohkaisemme tavallisia kuntalaisia, nuoria ja vanhoja, miehiä ja naisia, työntekijöitä ja yrittäjiä lähtemään mukaan ehdolle ja vaikuttamaan oman kunnan asioihin.