Äänekoski Äksön kutsuu markkinatunnelmaan kaupungin keskustaan

Äänekoski Äksön on uusi tapahtuma, joka kutsuu viihtymään Äänekosken keskustaan joka kuukausi. Stig ry

Salla Norontaus

– Äänekosken kaupunki on panostanut kaupungin ydinkeskustan kehittämiseen. Nyt on meidän yrittäjien vuoro hyödyntää kehitystyötä, sanoo yrittäjä Timo Niskanen.

Äänekoskelaiset yrittäjät, kaupunki sekä Stig ry alkavat yhdessä järjestää joka kuukauden ensimmäinen lauantai Äänekoski Äksön -tapahtuman. Tavoitteena on elävöittää keskustaa ja lisätä kaupallisten palveluiden kiinnostavuutta Äänekoskella.

– Kutsumme kaikista taajamista mukaan niin yrittäjät, yhdistykset kuin vaikkapa yksityiset kädentaitajat, sanoo vs. elinvoimajohtaja Markku Rautiainen.

Äänekoski Äksön -tapahtuman teema vaihtuu joka kuukausi.

– Voimme tuoda esiin talviurheilua, kulttuuria tai esimerkiksi lähimatkailua, kertoo Jari Pajari järjestelyistä vastaavasta Stig ry:stä.

Tapahtuma tarjoaa monia syitä tulla viihtymään Äänekosken keskustaan koko perheen voimin.

– Tarkoituksena on rakentaa pysyvää pöhinää kaupunkiin ja hyvä alusta erilaisille tapahtumille, toteaa kauppias Mika Lankinen.

Jari Pajari Stig ry:stä, Äänekosken kaupungin vs. elinvoimajohtaja Markku Rautiainen sekä kauppiaat Mika Lankinen ja Timo Niskanen ideoivat kaupunkiin äksöniä. Keskustassa alkaa uusi, koko perheen kuukausittainen tapahtuma. Salla Norontaus

Kuukausittain järjestettävään tapahtumaan voi varata maksuttoman myyntipaikan. Tapahtuma-alueena toimii uusi monitoimiaukio sekä K-citymarketin tapahtumatori. Myös Koskikeskuksen ja K-citymarketin sisätiloista voi varata myyntipaikkoja tapahtuman teeman mukaan. Lisätietoja numerosta 050 4929661 tai luuletsa.osaavas@gmail.com

– Keskustassa on myös tyhjiä liiketiloja, joihin voisi suunnitella esimerkiksi pop up -myymälöitä, Pajari ideoi.

Ensimmäinen Äänekoski Äksön starttaa 5.12. yhdessä Koski-Ketun, Helmi-Nalle ja joulupukin kanssa. Tapahtuma-aika on kello 11–14.

Kommentoi