Ääniä Festivaalia rakennetaan luottavaisin mielin - uusi monitaidefestivaali pidetään ensi heinä-elokuun vaihteessa Äänekoskella

Tältä vuodelta koronapandemian takia väistynyt Ääniä Festivaali järjestetään tulevana kesänä heinä- ja elokuun vaihteessa.

Tapahtuman vastaava tuottaja Jasu Rossi rakentaa monitaidefestivaalia luottavaisin mielin, Ääniä Festivaali tiedottaa.

– Hioimme tämän yllättävän odottelun aikana visiotamme uudesta äänekoskelaisesta kesätapahtumasta. Meille muodostui nopeasti yksimielinen ajatus siitä, että haluamme tuoda paikkakunnalle tarjolle kulttuuria ja taidetta laajalla skaalalla. Toiveenamme on löytää Äänekoskelta yllättäviäkin paikkoja taiteen esittämiseen, Rossi kertoo.

Turvallisuus on tuotu mukaan jo tapahtuman perusrakenteiden ja toimintamallien suunnitteluvaiheessa, kertovat tapahtuman järjestäjät.

Rossin mukaan tekijät seuraavat tiiviisti, kuinka viranomaisrajoitukset- ja suositukset sekä alan yleisten käytänteet muuttuvat.

– Lisäksi teemme Ääniä Festivaalista mahdollisimman joustavan. Aiomme esimerkiksi jakaa ohjelmaa useisiin pienempiin tapahtumiin, ja panostamme heti alusta alkaen myös vaihtoehtoisiin tapoihin osallistua ja nauttia taiteesta.

Voittoa tavoittelematonta Ääniä Festivaalia järjestää joukko nykyisiä ja entisiä äänekoskelaisia, joita yhdistää halu nostaa esiin paikallista kulttuuriosaamista. Tapahtuman moottorina toimivat paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki OSK ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy.

– Tavoitteenamme on tarjota paikallisille taiteilijoille, muusikoille ja harrastajille hyvät raamit esiintyä. Aiomme myös tuoda kulttuuria mielenkiintoisesti kaikkien kaupunkilaisten saataville, Rossi tiivistää.

26. heinäkuuta ja 1. elokuuta välisenä aikana pidettävä Ääniä Festivaali hakee parhaillaan yhteistyökumppaneita paikallisista yrityksistä, yhdistyksistä ja yhteisöistä mahdollistamaan monitaiteellisen kaupunkifestivaalin järjestämisen.