Koko kylä kokosi joulukalenterin - sumialaiset innostuivat uudesta ideasta

Sumialaiset tekevät kaiken omalla persoonallisella tavallaan. Tämän jouluajan erikoisuus on koko kylän kokoinen joulukalenteri. Sen luukut avautuvat eri puolilla Sumiaista, ikkunoissa, majoissa ja maitolaitureilla.

Kalenterihankkeessa on mukana paikallisia yksityisiä ihmisiä, yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä.

Ensimmäisen, koko joulun ajan auki olevan luukun on jo avannut Tiina Ilves Salkkarintiellä. Tiinan komeasti valaistuun joulutaloon on helppo löytää.

– Tähän jouluiseen tilaan saa tulla rauhoittumaan ja tunnelmoimaan. Täällä voi vaikka miettiä miksi joulua vietetään, kertoo Tiina Koko Kylän Kokoinen Joulukanteri -sivustolla.

– Tervetuloa kulkemaan yhtä matkaa jouluun Sumiaisten kylällä, innostaa lohilahtelainen Jaana Kautto tapahtuman sivustolla.

Joulukalenteri syntyi aktiivisten sumialaisten yhteisenä ideana. Joulukalenterikartta julkaistaan netissä ja siitä tulee jakoon painettu versio.

Kalenteriluukut on merkitty yhteneväisellä tyylillä, ja jokaisen luukun takaa paljastuu kirjain ja kirjamista syntyy sana-arvoitus. Arvoituksen ratkaisseet osallistuvat palkinnon arvontaan. Ensimmäisen päivän luukku sijaitsee Lohilahden kylän maitolaiturilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut