Huima palkkasi toisen amerikkalaisen

Jo Äänekoskelle saapunut Johnathan Hudson liittyy Huiman riveihin karanteenista päästyään. Johnathan Hudson

Miia Sulakoski

Äänekosken Huima on hankkinut 1B-divarimiehistöönsä amerikkalaisen Johnathan Hudsonin. Loppukautta koskevassa sopimuksessa on buy out -pykälä, joka on voimassa tammikuun loppuun.

Joukkueen rivit ovat kaventuneet syksyn mittaan, ja Hudsonin on tarkoitus tuoda helpotusta pelaajapulaan. Lisäksi KaVaughn Scottin pelikuntoisena pysymisestä ei ole varmuutta ennen miehen jälkitarkastusta.

33-vuotias Hudson on valmistunut Texas A&M -yliopistosta akateemisella stipendillä. Vaikka hän murtautui myös koulunsa koripallojoukkueeseen, tilastoja miehellä ei yliopistotasolta ole.

Kovalla työllä Hudson on siitä huolimatta hankkinut itselleen koripalloammattilaisen uran, joka on vienyt miehen muun muassa Albaniaan, Australiaan, Itävaltaan, Kanadaan, Ranskaan, Italiaan, Liettuaan, Makedoniaan, Mongoliaan ja nyt jo toista kertaa Suomeen.

Kaudella 2018-2019 Hudson pelasi Korisliigassa BC Nokian riveissä 9 ottelua, joissa hän tilastoi itselleen keskimäärin 13,9 pistettä, 4,2 levypalloa ja 8,0 syöttöä ottelua kohden.

Täksi kaudeksi miehen piti siirtyä Kreikkaan, jossa koronatilanne perui koko koripallokauden ja Hudson jäi työttömäksi.

Jo Äänekoskelle saapunut Hudson liittyy joukkueen vahvuuteen karanteenin jälkeen, joten aivan vielä miestä ei Pankkarin parketilla nähdä vaikka Huima saakin sunnuntaina vieraakseen Westsiden.

Kommentoi