Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi äänekoskelaista koripallon Hall of Fameen

Huiman naiskoripallon ikoni Mervi Nurmi on valittu Koripallomuseoyhdistyksen Hall of Fameen.

Palkitsemisseremonia oli tarkoitus järjestää maanantaina Susijengin EM-karsintapelissä Helsingissä, mutta koronatilanteen vuoksi juhlallisuudet siirtyivät hamaan tulevaisuuteen.

Nurmi on valmentanut naisten pääsarjassa 710 ottelua, satoja otteluita enemmän kuin kukaan muu. Toisena listalla on Huiman miesten nykyinen päävalmentaja Tommi Koskinen 465 ottelullaan.

Voittoja Nurmen vyölle on naisten pääsarjassa kertynyt 388, eli enemmän kuin kukaan on sarjassa otteluita edes valmentanut kärkikaksikko poislukien.

– En ole itse tuollaisia ajatellut, eli en osannut odottaa pääsyä Hall of Fameen. Onhan se hienoa, että Äänekosken kokoisesta paikasta löytyy useampi jäsen kunniagalleriaan, Mervi Nurmi iloitsee.

Nurmen lisäksi kunniagalleriaan valittiin maanantaina äänekoskelaislähtöinen Uolevi Manninen, joka pelasi miesten SM-sarjassa Ilveksen, HNMKY:n ja Hongan riveissä 212 ottelua tehden niissä 2864 pistettä. Palkintokaappiin pääsarjavuosilta kertyi kolme Suomen mestaruutta, yksi hopea, kolme pronssia sekä Suomen Cup -mestaruus.

Maaotteluita Manninen pelasi 106, ja mies esiintyi Tokion olympialaisissa vuonna 1964 sekä kolmesti EM-lopputurnauksessa Suomen paidassa.

Hall of Famessa on nyt 56 jäsentä, ja Nurmen ja Mannisen lisäksi äänekoskelaista väriä kunniagalleriaan on jo aiemmin tuonut Jouko Heikkinen, joka oli pitkään eniten aikuisten maaotteluita (190) Suomen paidassa pelannut pelaaja, ainoastaan nykyiset Susijengipelaajat Tuukka Kotti (226) ja Shawn Huff (202) ovat miehen ottelumäärässä ohittaneet.