Äänekoski striimaa jo ensi maanantain valtuuston kokouksen

Valtuuston kokousten striimaus nettiin on puhuttanut Äänekoskella jo pidempään. Ensimmäisen kerran kuntalaiset pääsevät seuraamaan kokousta netissä jo tulevana maanantaina. Salla Norontaus

Marjo Järvikylä

Äänekosken kaupunki aikoo videoida ja striimata nettiin ensi maanantaina 7. joulukuuta pidettävän kaupunginvaltuuston kokouksen.

Taustalla valtuuston kokousten videoinnissa on valtuustoaloite, johon on tartuttu kaupunginhallituksessa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että valtuuston tällä hetkellä koronatilanteen vuoksi sähköisesti käytävien kokousten videointi ja suorina lähetyksinä lähettäminen aloitetaan jo 7. joulukuuta.

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se velvoittaa kaupunginhallituksen huolehtimaan valtuuston kokousten videoinnin ja suorina lähetyksinä lähettämisen teknisistä edellytyksistä siten, että videointiin ja lähettämiseen voidaan ryhtyä 1.6.2021 alkavalla valtuuston toimikaudella.

Tällä hetkellä Teams-kokouksina pidettävien Äänekosken valtuuston kokousten videointi ja striimaus on teknisesti helppoa, mutta jatkossa valtuuston palatessa valtuustosaliin normaaliin kokouskäytäntöön, on videoinnin ja striimauksen suhteen ratkottava vielä teknisiä kysymyksiä.

Äänekosken valtuustosalissa ei ole nykyisellään riittävää äänentoistojärjestelmää ja salia käytetään myös muuhun käyttöön kuin valtuuston kokouksiin.

Kommentoi