Kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletään Äänekosken kaupungin sisä- ja ulkotiloissa – harrastustoiminta jatkuu normaalisti

Äänekosken kaupunki kieltää 2.–21.12. välisenä aikana kaikki Painotalolla, Suolahtisalissa, Pankkarilla, liikuntatalolla ja muissa kaupungin kulttuuri- ja liikuntatiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleisölle avoimet ottelutapahtumat, mikäli niihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Kielto koskee myös kaikkia muita kaupungin sisätiloja sekä ulkoliikuntapaikoilla ja yleisillä alueilla järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Äänekosken kaupungin sisä- ja ulkotiloissa voidaan järjestää osallistujamäärältään enintään 20 henkilöä sisältäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, mikäli voidaan varmistaa, että niissä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta koronatartuntojen torjunnasta.

Äänekosken kaupungin kirjastot, kulttuuritilat, liikuntasalit, uimahallit, kuntosalit, avantouimakopit ja ProAveran omistama jäähalli pysyvät edelleen avoinna, mutta niiden käytössä on noudatettava erityisen tarkasti voimassa olevia koronan torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn liittyviä ohjeita. Poikkeuksena jäähallin avoimet yleisövuorot, jotka perutaan 2.–21.12. välisenä aikana. Yleisövuorot eivät ole ohjattua harrastustoimintaa. Kaikille avoimien vuorojen kävijäkunta vaihtelee, eikä näin ollen ei voida varmistua vuorojen koronaturvallisuudesta.

Harrastustoiminnan ja ryhmäliikunnan osalta ei tällä hetkellä anneta Äänekoskella lisää rajoittavia suosituksia. Kulttuuri- ja liikuntalajien harrastustoimintaa voidaan Äänekosken kaupungin hallinnoimissa tiloissa jatkaa noudattamalla voimassa olevia koronan torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn liittyviä ohjeita.

Äänekosken kaupunki suosittelee, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan samoja henkilömäärien rajoituksia ja varotoimia.

Äänekosken kaupunki seuraa päivittäin koronatartuntojen määrää kaupungissa ja linjaa tarvittaessa tiukemmista rajoituksista ja suosituksista, mikäli koronatartuntatilanne pahenee kunnan alueella.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilakiin perustuen alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9. antamaa ohjetta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä