Koronatilanne siirtää otteluita koripallossa ja jääkiekossa Ääneseudulla

Myös Huiman 19-vuotiaiden tyttöjen I-divisioonajoukkueen joulukuun pelit siirtyvät tulevalle vuodelle. Miia Sulakoski

Miia Sulakoski

Koronatilanteen huonontuessa monissa osissa maata sekä Koripalloliitto että Jääkiekkoliitto ovat päättäneet keskeyttää sarjapelit joulukuun ajaksi.

Aikaistunut joulutauko koskee Suolahden Urhon kohdalla kaikkien jääkiekkojoukkueiden ottelutapahtumia. Äänekoskelaisessa koripallossa päätös koskee Huiman kaikkia noin kymmentä juniorijoukkuetta, sekä alueellisessa II-divisioonassa pelaavaa naisten joukkuetta.

Äänekosken kaupungin tuorein linjaus koronarajoituksista sallii edelleen harjoittelun, joten vaikka seurojen kilpailutoiminta on tauolla, jatkavat molemmat harjoittelua normaalisti.

– Huiman junioreiden harjoitukset jatkuvat normaalisti, toki ohjeistukset huomioon ottaen edelleen. Me ei nähty mitään syytä miksi harjoittelu pitäisi lopettaa, kun urheilun parissa ei ole paljonkaan tartuntoja tullut missään, varsinkaan lapsilla ja nuorilla, Huiman juniorikoripallojaoston puheenjohtaja Otto Jämsen sanoo.

Huippu- ja kilpaurheilun harrastamisen mahdollisuus on edelleen turvattu myös Äänekoskella, joten miesten I-divisioona B:ssä koripalloilevien Koiviston Kipinän ja Äänekosken Huiman pelit ovat tähän tietoon jatkumassa.

Äänekosken kaupunki kuitenkin linjasi keskiviikkona rajoittavansa yleisötilaisuuksien osallistujamäärän 20 ihmiseen, joten divaripelit tulee pelata tyhjille katsomoille.

– Meillä on vain yksi kotipeli ennen joulutaukoa, ja se pelataan ilman yleisöä. Siihen on kuitenkin puolitoista viikkoa aikaa, ja mitä tahansa saattaa tapahtua rajoitusten tiukentumisen suhteen, Huiman edustuskoripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto toteaa.

Koiviston Kipinä on paikallisvastustajansa kanssa eri linjoilla, ja seurassa pyritään siirtämään loppuvuoden ottelut myöhempään ajankohtaan koronatilanteen takia.

– Meidän pyrkimys on se, että ei pelattaisi tyhjille katsomoille. Perjantaina ja sunnuntaina meillä oli tarkoitus olla kotipelit, mutta ne nyt on jo ainakin siirretty tulevaisuuteen, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kertoo.

Kommentoi