Äänekoski Äksön peruuntui – pop up -myymälät avoinna keskustassa

Koski-kettu ja Helmi-nalle seikkailevat Äänekosken keskustassa näillä näkymin ensi vuonna. Sisä-Suomen Lehden arkisto

Salla Norontaus

Äänekosken keskustan alueelle lauantaiksi 5.12. suunniteltu Äänekoski Äksön -tapahtuma peruuntuu. Syynä ovat uudet koronarajoitukset.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilakiin perustuen alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta.

Vaikka tapahtumaohjelmaa ei Äänekosken keskustassa järjestetä, Koskikeskuksen ja K-Citymarketin auloissa on lauantaina pop up -myyntipöytiä, joista löytyy muun muassa käsityöläisten tuotteita.

Äänekoski Äksön on äänekoskelaisten yrittäjien, kaupungin ja Stig ry:n ideoima tapahtuma, joka on tarkoitus järjestää joka kuukauden ensimmäinen lauantai. Tavoitteena on elävöittää Äänekosken keskustaa ja lisätä kaupallisten palveluiden kiinnostavuutta.

Kommentoi