Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useampi sukupolvi laski seppeleet Äänekosken sankarihaudoille

Äänekosken veteraanijärjestöjen ja nuorisovaltuuston edustajat laskivat seppeleet Äänekosken, Suolahden, Sumiaisten ja Konginkankaan sankarihaudoille aamun jumalanpalvelusten jälkeen. Nuorisovaltuuston edustajat ovat olleet mukana seppeleenlaskussa jo parin vuoden ajan.

– Suomi itsenäistyi 103 vuotta sitten. Suomen itsenäisyyden taipaleen aikana kotimaamme on kokenut monenlaisia vaaratilanteita. Nyt voimme kiitollisina kunnioittaa heidän muistoaan, jotka ovat antaneet itsenäisyytemme puolesta henkensä. Rauhan vuosien aikana Suomi on kehittynyt nykyaikaiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi. Koko Suomen yhtenäisyydestä ja elinvoimasta on pidettävä kiinni tänäänkin, se ei ole itsestäänselvyys, totesi Keskustan Keski-Suomen piirin varapuheenjohtaja, Äänekosken kaupunginvaltuutettu Leila Lindell (kesk.) juhlapuheessaan.

– Tämä sankarihauta ja paikka on monelle meille rakas ja raskas paikka. Monesta äänekoskelaisesta kodista kaatui tai haavoittui useita.

– Elämme maailmassa, jossa on edelleen olemassa epävarmuuden ilmapiiri. Juuri siksi meidän on tärkeää pysähtyä miettimään omaa arvomaailmaamme ja sitä kuinka hieno asia on saada elää itsenäisessä Suomessa.

– Se että Suomi on nykyisin itsenäinen ei ollut silloin aikoinaan itsestään selvyys. Tuon ajan miesten sisu ja isänmaanrakkaus ovat turvanneet ja taanneet meille suomalaisille meidän itsenäisyytemme ja sitä kautta myös elämänlaadun ja hyvinvoinnin, Lindell totesi.

– Mielestäni nyt ja tulevaisuudessa isänmaamme tulevaisuudesta vastuun ottavien uusien päättäjäsukupolvien tulee, kaikissa mahdollisissa historian vaiheissa ja käänteissä, huolehtia siitä, että maamme rajojen koskemattomuus, isänmaamme itsenäisyys ja Suomen kansan vapaus tulevat täysimääräisesti varjelluiksi ja turvatuiksi.

Tulevaisuudessa veteraanipiirit muuttuvat perinneyhdistyksiksi, joiden tehtävä on vaalia veteraanien perintöä. Äänekoskella veteraanien perintöä vaalivat tulevina vuosina niin seurakunnan, kaupungin kuin maanpuolustusjärjestöjen edustajat. Perinneyhdistysten tarkoituksena on myös huolehtia, että sotaveteraanien muistamiseen liittyvät juhlallisuudet säilyvät myös tulevina vuosina.

Koko Äänekosken alueella asuu tunnuksen omaavia veteraaneja enää yhdeksän.