Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäähallin nimi jakoi valtuutetut tiukkaan äänestykseen Äänekoskella – Proavera Oy päättää sen itse

Vasemmistovaltuutettujen Simo Holopaisen ja Ilidio Floresin valtuustoaloite Äänekosken jäähallin nimestä herätti lopulta eniten kärkästä keskustelua valtuustossa. Aloitteessa esitettiin, että Suolahden jäähallin nimikyltti uusitaan ja kylttiin tulee nimi Suolahti. Jäähalli tunnetaan aloitteen mukaan maailmalla paremmin Suolahden jäähalli nimellä ja nykyinen kyltti aiheuttaa vain sekaannusta.

– Proaverahan ei ole vielä jäähallin nimestä tehnyt päätöstä. Suolahtelaisena tämä on minulle tärkeä asia. Jäähalli muodostaa palvelukokonaisuuden koulun ja uinahallin kanssa. Se on palvellut koko kaupunkia sijainnistaan huolimatta. Toivon, että taajamien vahvuuksia huomioitaisiin edelleen, Simo Holopainen (vas.) totesi.

– Nimiasia ei ole tärkeä, koska rakennus on Suolahden jäähalli paikkakuntalaisille, eikö ole ihan sama, mitä siinä seinässä lukee, totesi Marko Tuhkanen (sd.)

– Jäähalli on oikealla paikalla. Nimestä tulee jo surullinen olo, kun on pyritty pääsemään nurkkakuntaisuudesta eroon. En edes käsitä, miksi tästä piti tehdä valtuustoaloite, varsinkan kun ei ole kunnan omistama halli, latasi Marko Laitinen (ps.)

– Nimiasia ei kuulu valtuustolle, vaan se on Proaveran hallituksen asia, Leila Lindell (kesk.) lisäsi.

– Jos saamme Rautinmäkeen tekojääradan, sen nimi saa olla joku muu kuin Rautionmäen rata, Juho Kautto (vas.) totesi.

Piia Flink-Liimatainen (kd.) ei pitänyt valtuustoaloitteen tavoitetta huonona, sillä liikuntapaikkojen nimissä saisi näkyä niiden sijainti.

Proavera Oy:n hallituksen puheenjohtaja, valtuutettu Matti Virtanen (vas.) puuttui keskusteluun ja totesi, ettei jäähalli ole kaupungin omistuksessa.

– Näin ollen päätösvalta on yhtiöllä. Jäähallille ei ole vielä annettu nimeä, sillä nyt neuvotellaan kahden yrityksen kanssa sponsorineuvotteluja. Nämä neuvottelut määrittävät myös hallin nimen. Jos tämä ei onnistu, järjestämme selkeän nimikilpailun, kuten Äänekoski Areena Pankkarin kohdalla.

Virtanen esitti Kari Kiiskisen (sd.) ja Pekka Oulin (sd.) kannattamana kokouksessa, että nimivalinta jätetään Proaveran päätettäväksi ja valtuusto toteaa aloitteen loppuunkäsitellyksi.

Kauko Pasanen (kesk.) totesi puolestaan, että Konginkankaan museossa ei ole yhtään esinettä Äänekoskelta, joten se ei voisi olla nimeltään Äänekosken museo.

– Siellähän on Äänekosken jäähalli Sumiaistentiellä Suolahdessa, Pekka Ouli (sd.) sanaili.

Pentti Salmista (sd.) nauratti, että itsenäiselle yhtiölle aletaan junailla päätöksiä ja nyt yhtiön hallituksen puheenjohtaja tekee valtuustolle päätösehdotuksen.

– Ihmettelen tätä touhua. Olisiko tässä sellainen opetus, että kun seuraavan kerran tehdään joku monumentti, sille annettaan samalla kerralla nimikin, Lauri Lax (ps.) latasi.

Lopulta valtuusto päätyi tiukasti äänin 20–19 (4 tyhjää) toteamaan, että nimeäminen on Proaveran asia ja aloite on loppuunkäsitelty.