Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tarttui kiinni, töni ja suihkutti deodoranttia kasvoihin – miehelle sakkotuomio kahden lapsen pahoinpitelystä asuntoautossa Äänekosken Suviseuroilla

32-vuotias vantaalaismies on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkoihin kahdesta Äänekoskella tapahtuneesta pahoinpitelystä. Pahoinpitelyt tapahtuivat Suviseurojen majoitusalueella asuntoautossa heinäkuussa 2018 ja ne kohdistuivat hänen puolisonsa 8- ja 12-vuotiaisiin sukulaislapsiin.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen rikoksiin suihkuttamalla deodoranttia kohti molempien lasten kasvoja. Nuorempaa lasta hän tönäisi kahteen otteeseen niin, että lapsi satutti polvensa ja selkänsä. Vanhempaa lasta mies tökkäsi sormella otsaan ja yritti vetää lasta alas asuntoauton yläsängyltä vaatteista, jalasta ja kädestä siten, että lapsen päällä ollut huppari kiristyi hänen kaulalleen ja lapsi joutui pitämään jalalla kiinni seinästä ja kädellä sängystä estääkseen putoamisen.

Mies kiisti rikokset ja tehneensä nuoremmalle lapselle mitään. Vanhempaa hän myönsi ottaneensa kiinni jalasta ja pyytäneensä tätä poistumaan autosta. Mies myönsi suihkuttaneensa itselleen deodoranttia, mutta kiisti suihkuttaneensa sitä lapsia päin. Mies epäili jutun motiiviksi sitä, ettei hänen puolisonsa suku pidä hänestä.

Tapahtumilla ei ollut ulkopuolisia todistajia, mutta oikeus piti lasten kertomuksia autenttisina, omaehtoisina ja ikätasoonsa sopivina. Todistajana kuultiin myös naista, jolle lapset olivat kertoneen kokemastaan tuoreeltaan. Nainen kertoi, ettei ollut koskaan nähnyt lapsia niin hädissään. Oikeus huomioi myös, että rikosilmoituksen asiasta oli tehnyt toisen lapsen lääkäri.

Mies sai 50 päiväsakosta maksettavakseen 950 euroa. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan vanhemmalle lapselle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 300 euroa ja nuoremmalle 200 euroa. Lisäksi oikeudenkäyntikuluista laskua tuli runsaat 600 euroa.