Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhuspalveluyksiköissä ei suositella kotilomia – tapaamiset sovittava etukäteen

Vanhuspalveluyksiköissä ei suositella joulun aikaan kotilomia. Tapaamiset hoivayksiköissä tulee sopia etukäteen.

Äänekosken kaupunki muistuttaa, että yksiköissä voi vierailla vain täysin terveenä. Henkilökunta pyytää flunssaoireisen vieraan poistumaan tiloista ja siirtämään vierailua.

Äänekosken asumisyksiköiden vierailut toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ulkoilmassa tai erillisessä vierailutilassa kaikkien niiden asukkaiden osalta, joiden toimintakyky sen sallii. Vierailujen kestoa ei rajoiteta.

Tapaamisten aikana ohjataan käyttämään hengityssuojainta, jotka annetaan yksiköstä. Kaikissa tapaamisissa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Lähikontaktia suositellaan edelleen vältettäväksi, mutta esimerkiksi pyörätuolia voi ulkoilmassa omainen tai läheinen työntää.

Vierailuun voi tulla enintään 1–2 henkilöä kerrallaan. Henkilöstö ohjaa vierailijat käsien desinfiointiin ennen yksikön sisätiloihin tuloa ja ennen hengityssuojainten asettamista. Hengityssuojainta käytetään koko vierailun ajan.

Yksiköiden asukkaat voivat ulkoilla omaisten, ystävien, vapaaehtoistyöntekijöiden tai muiden avustajien kanssa. Tämä edellyttää sitä, että ulkoilua toteuttava taho noudattaa annettuja ohjeista ja käyttää annettuja suojaimia. Myös ulkoilusta tulee sopia etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.