Koko kylän joulukalenteri sai väen liikkeelle Sumiaisissa

– Väki on lähtenyt reippaasti tutkimaan mitä kulloisenkin päivän joulukalenteriluukusta paljastuu. Viime päivinä on ollut lunta maassa ja luukkujen ympäristöön on ilmestynyt tiiviiksi tampattuja polkuja, laskeskelee Sumiaisten Koko Kylän Kokoinen Joulukalenteri -hankkeen yhteyshenkilönä toiminut yrittäjä Päivikki Linna.

– Ihmiset ovat tutkineet luukkujen sijaintia tapahtuman nettisivuilla ja kirjanneet sinne omia kokemuksiaan reitiltä. Ajatuksia on päästy vaihtamaan tälläkin tavalla.

Sumiaisten kylän 24 luukun joulukalenteri rakentui vaivattomasti eri puolille kyläkuntia. Kilpavarusteluunkaan ei sorruttu, vaan jokainen toteutti oman luukkunsa persoonallisella tavalla.

– Väkeä on ollut liikkeellä koko ajan. Jokainen kävijä on saanut mukaansa tekemäni joulukoristeen, joten olen pystynyt suurin piirtein arvioimaan kävijämääriä, totesi Salkkarintien varteen valoisan joulukodin toteuttanut Tiina Ilves.

Seitsemänvuotias Kerttu ja viisivuotias Vilho Savolainen olivat tulleet Saarikkaan kylän luukulle hiihtämällä. Kylän maitolaiturilla oli vastassa joulupukki, joka oli itsekin liikkeellä suksipelissä.

– Pukilla on meidän lahjatoiveet jo selvillä, uskoi Kerttu.

Toiveet voi toki varmuuden vuoksi käydä kuiskaamassa Saarikkaalla päivystävän pukin korvaan.

Sumiaisten joulukalenterin viimeinen luukku avautuu aattona kyläkirkon tuntumassa. Luukkujen takaa paljastuvan viestin ratkaisseet osallistuvat palkintojen arvontaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut