Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huima valitsi vuoden parhaat urheilijat – Suomen mestareita monessa lajissa

Äänekosken Huima on valinnut vuoden menestyneimmät urheilijat ja seuratoimijat. Seuran hallitus järjestää palkitsemistilaisuuden koronatilanteen salliessa.

Seuran parhaaksi miesurheilija 2020 valittiin painija Aki Pölkki, joka saavutti SM-pronssia 87-kiloisten yleisessä sarjassa.

Seuran paras naisurheilija 2020 on kahvakuulaurheilija Mari Kuukkanen, joka saavutti kaksi Suomen mestaruutta kahvakuulassa.

Seuran paras tyttöurheilija 2020 on painonnostaja Iita Kononen, joka saavutti Suomen mestaruudet 15- ja 17-vuotiaiden sarjoissa, Pohjoismaiden pronssia, yleisen sarjan kolme pronssia, 20–23-vuotiaiden kaksi pronssia. Kononen on ikäluokkansa paras Suomessa pisteissä huomioiden kaikki painoluokat.

Seuran parhaaksi poikaurheilijaksi valittiin koripalloilija Juuso Salmi, joka on nuorten MU 16-maajoukkuepelaaja ja miesten 1B-divisoonan yksi tärkeimpiä pelaajia.

Vuoden valmentaja on Huiman koripallomiesten IB- divisioonan joukkueen valmentaja Tommi Koskinen. Joukkue sijoittui 4. kesken jääneessä sarjassa. Lisäksi Koskinen toimii Äänekoskella yläasteella Olympiakomitean alaisen akatemiatoiminnan valmentajana.

Vuoden 2020 seuratoimija on Timo Kuorelahti. Kuorelahti on usean vuoden ajan toiminut aktiivisesti Huiman hiihdon kehittämisessä koko perheensä voimin. Tänä vuonna Kuorelahti on ollut voimakkaasti mukana liikuntapuiston lumetusjärjestelmän kehittämisessä ja toiminut aktiivisena talkoolaisena.

Hallitus palkitsee erityishuomionosoituksella vuonna 202 Mervi Nurmen, joka valittiin koripallon Hall of Fameen.