Koronakevät synnytti juurileivän leipomisbuumin – ”Kun tehdään itse raaka-aineista, jotka on kasvatettu omassa puutarhassa tai lähipelloilla, ollaan oikeasti aitojen makujen äärellä”

Juurileipä pitää kosteudesta. Tiina Autio suihkuttaa vettä leivän pintaan, jotta siihen tulisi paistamisen aikana täydellisen rapea kuori. Sanna Kuitunen

Itse tekemisellä on suuri arvo tässä talossa. Keittiön pöydällä paistoa odottelevat leivät on leivottu itse tehtyyn juureen. Olohuoneen ikkunasta näkyy pitkä rivi lumen alla kevättä odottelevia viljelylaatikoita ja kasvihuone, jotta ensi kesänä päästään maistelemaan itse kasvatettua ruokaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Sisä-Suomen Lehti digi 1 kk 1 € ja saat Sisasuomenlehti.fi-verkkopalvelun, näköislehden ja mobiilisovellusten rajattoman käyttöoikeuden.

Tilaa tästä 1 kk 1 € Olen jo tilaaja