Koronarokotukset alkoivat Äänekoskella tiistaiaamuna, ensimmäisen rokotuspäivän aikana annetaan yli 50 rokotetta

Ensimmäinen koronarokotus annettiin Äänekoskella tiistaiaamuna. Rokotteen sai Äänekosken terveyskeskuksen päivystyksessä työskentelevä sairaanhoitaja Saara Honkonen.

Rokotusjärjestys noudattaa Äänekoskellakin valtakunnallisia ohjeita. Ensimmäisenä rokotetaan terveydenhuollon henkilöstöä, jotka kohtaavat työssään mahdollisesti tartunnan saaneita ja työskentelevät päivystyksessä, vastaanotoilla ja infektio-osastolla.

– Saamme tällä hetkellä Äänekoskelle viikottain vajaat sata rokotusannosta. Rokotuksia järjestetään henkilökunnalle tiistaisin ja torstaisin, Saara Honkoselle rokotteen antanut sairaanhoitaja Taru Möller kertoo.

Tiistaina rokotuksia annettiin 54 neljälle henkilölle. Torstaina rokotukset jatkuvat ja silloin rokotetaan reilut nelisenkymmentä työntekijää. Tähän tietoon Äänekoskelle saadaan vajaat sata rokotetta viikottain helmikuun loppuun saakka. Myöhemmin rokote-erien määrä voi kasvaa.

Tällä hetkellä käytössä oleva rokotte vaatii ultakylmän säilytyksen. Kun rokotteet otetaan ultrakylmästä, ne on käytettävä viiden päivän sisään. Äänekoskelle rokotteet toimitetaan maanantaisin ja rokotuksia annetaan tiistaisin ja torstaisin.

– Yhdestä rokotepullosta saadaan otettua kuusi annosta, joten rokotetta ei mene hukkaan.

Saara Honkonen kertoo, että häntä ei rokotteen ottaminen huolestuttanut. Työntekijöille koronarokote on vapaaehtoinen.

Seuraavaksi rokotuksia aletaan antaa Äänekosken arjen tuen työntekijöille ja asumisyksiköiden asukkaille. Jos rokotustoimitukset pysyvät noin sadan kappaleen viikkoerissä, menee useita viikkoja, ennen kuin työntekijät ja asukkaat saadaan rokotettua.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut