Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etulinjan hoitohenkilöstö rokotettu tämän viikon kuluessa Äänekoskellakin

Koronapotilaita etulinjassa hoitavan henkilöstön rokotukset saadaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin useimmissa kunnissa hoidettua tämän viikon aikana, myös Äänekoskella, tiedottaa ylilääkäri Keijo Lukkarinen.

Väestön massarokotukset pyritään Suomessa aloittamaan viikolla 6. Rokotusten yksityiskohdista tiedotetaan kuntalaisia heti, kun tarkemmat yksityiskohdat ovat tiedossa.

Rokotusjärjestys määräytyy THL:n esityksen mukaan lääketieteellisin perustein. Kun etulinjan terveydenhuollon henkilöstö on saatu rokotettua, aloitetaan sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen eli ympärivuorokautisen hoivan henkilökunnan ja asukkaiden rokotukset. Tämän jälkeen rokotetaan rajoitetusti kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö eli esimerkiksi elinsiirtoyksikköjen henkilökunta.

Seuraavaksi rokotetaan ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Tämän jälkeen 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat. Muu väestö rokotetaan, kun alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus, on rokotettu.

Muun väestön rokotusten aikataulu määritellään myöhemmin. Lapsia ei rokoteta vielä, sillä lasten rokotuksista ei ole vielä kertynyt tietoa riittävästi.

Rokotuksista löytyy lisätietoa THL:n verkkosivuilta.