Jääkiekkokausi jatkuu Suolahdessa – Urho aloittaa haastamalla sarjakärjen

Suolahden Urho avaa kevätkautensa jääkiekon Rautaliigassa tänään lauantaina. Esa Happonen

Miia Sulakoski

Puolitoista kuukautta sitten edellisen pelinsä jääkiekon II-divisioonassa pelannut Urho palaa tositoimiin tänään lauantaina, kun se saa Suolahteen vieraakseen sarjakärki SuKiKa:n.

Suolahtelaiset avasivat kauden kahdella voitolla, mutta seuraava voittoa joukkue sai jahdata seitsemän pelin verran. Saldo syyskaudelta neljä voittoa ja seitsemän tappiota, ja sarjataulukon seitsemäs sija.

– Joku sakkasi kahden pelin jälkeen. Se söi ehkä ehjyyttä, kun tuli uutta äijää pelaajarinkiin mukaan. Nyt muutoksia ei ole enää tullut, ja repeilleet saumat alkoivat hitsautumaan yhteen jo viimeisissä peleissä, päävalmentaja Jarmo Rintamaa kertaa.

Normaalia pidemmän joulutauon viettäneessä joukkueessa nälkä on kasvanut, ja yhtenäisyyden löydyttyä Rintamaalla on kovat odotukset joukkueelleen kevätkaudelle.

Kun koronatilanteen myötä kokoontumiset on Keski-Suomessa rajattu 10 henkilöön 8.2. saakka, joutuu Urho pelaamaan ainakin avausottelunsa ilman yleisöä.

Yleisöä palvelemaan on seurassa kuitenkin luotu Suolahden Urho TV, jonka välityksellä joukkueiden pelejä voi katsoa suorina lähetyksinä seuran Youtube-kanavalta jo lauantain ottelusta lähtien.

Vallitsevassa tilanteessa myös kauden jatko on rikkonaista ja epäselvää, lauantain jälkeen Urhon seuraava ottelu on merkitty vasta helmikuulle.

– Kyllä tässä on pieni pelko koko ajan, että kausi laitetaan pakettiin ennen aikojaan koronan takia. Pelejä siirretään jatkuvasti, ja kun helmikuun loppuun mennessä piti olla runkosarjan pelattuna, niin nyt viimeiset pelit on merkattu huhtikuun alkuun, Rintamaa toteaa.

Kommentoi