Äänekoski mukaan kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun

Äänekoski on valittu mukaan kaksivuotiseen esiopetuksen kokeiluun. Elokuussa alkavaan kokeiluun osallistuu noin viidesosa vuonna 2016 syntyneiden ikäluokasta, Äänekosken kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Käytännössä kokeilu kohdistuu 2016 ja 2017 syntyneisiin lapsiin. Kokeilu alkaa elokuun 2021 alusta ja kestää toukokuun 2024 loppuun.

Opetus- ja kulttuuriministeriö poimii satunnaisesti kokeilukuntien esiopetuksen toimipaikoista ne paikat, joissa kunnan tulee järjestää kaksivuotista esiopetusta.

Kokeiluun kutsuttavat toimipaikat ja lapset valitaan tutkijoiden toimesta. Koeryhmän muodostavat kohdejoukkoon kuuluvat lapset, jotka ovat kokeilutoimipaikoissa varhaiskasvatuksessa ja lisäksi kokeilutoimipaikan alueella asuvat lapset, jotka eivät ole varhaiskasvatuksessa. Kokeilukunnan tulee hyväksyä hakemus, jos lapsi osallistuu koeryhmään.

Kokeilukunta tekee päätöksen lapsen ottamisesta kokeilutoimipaikassa järjestettävään esiopetukseen.

– Odotamme päätöstä Äänekosken kokeilutoimipaikoista opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Olemme yhteydessä maaliskuussa niihin vuonna 2016 syntyneiden lasten huoltajiin, joilla on mahdollisuus hakea lastaan kokeilutoimipaikassa järjestettävään kaksivuotiseen esiopetukseen. Odottelemme lisätietoja helmi-maaliskuussa, tiedotteessa todetaan.

Kokeilukunnat valittiin satunnaisotannalla. Keski-Suomesta kokeilukunniksi valittiin Äänekosken lisäksi Jyväskylä, Muurame, Joutsa, Multia ja Saarijärvi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut