Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esko Santalan siunausta voi seurata striimattuna verkossa lauantaina

Sumiaisten entinen kunnanjohtaja Santala haudataan lauantaina vain läheisten läsnäollessa.

–  Esko Santala oli leppoisa ja seurallinen kylän isähahmo, joka jaksoi keskittyä ihmisten kohtaamiseen. Ei siis ihme, että monet kyläläiset ovat ilmaisseet toiveensa osallistua hänen siunaustilaisuuteensa. Koronarajoitusten vuoksi se ei ole mahdollista, mutta tilaisuutta pääsee seuraamaan stiimattuna suoratoistona tai myöhemmin verkkotaltiointina, sanoo siunauksen suorittava Sumiaisten oma pappi Lauri ”Late” Pietikäinen.

– Eskossa personoitui sumialainen elämänasenne. Tuntui, että hänellä ei ollut koskaan kiire. Aikaa oli aina elämän menoa filosofoivaan keskusteluun. Puhe oli aina rehellistä ja reilua, pohdiskelee siunauspuhetta miettivä Late-pappi.

Sumiaisten kunnanjohtajaksi Santala tuli vuonna 1975 ja jäi tästä virasta eläkkeelle 2006 lopussa. Santala oli Sumiaisten ensimmäinen ja viimeinen kunnanjohtaja, sillä reilun tuhannen asukkaan kunta liitettiin osaksi Äänekoskea 2007.

Siunaustilaisuutta voi seurata striimattuna julkisella Sumiainen- Facebook-sivustolla. Tilaisuus alkaa Sumiaisten kirkossa lauantaina 30.1. klo 13.