Korona-altistuminen myös Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoululla: Karanteeniin 24 henkilöä. Yhteensä Äänekoskella on koronakaranteenissa nyt noin 80 henkilöä.

Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoululla on paljastunut tänään koronatartunta, jonka seurauksena yhtenäiskoululta on määrätty yhteensä 24 oppilasta tai henkilökunnan jäsentä karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia.

Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 25.–27.1. ja karanteenit kestävät 10.2. saakka.

Äänekosken kaupunki tiedotti maanantaina, että terveydenhuolto on ollut yhteydessä mahdollisesti altistuneiden oppilaiden huoltajiin ja oppilaat on ohjattu koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena. 

Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.

– Karanteeni koskee vain niitä Koulunmäen yhtenäiskoulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta, kaupunki tiedottaa.

Koulunmäen yhtenäiskoulun toiminta jatkuu muuten normaalisti ja muut kuin karanteeniin määrätyt terveet oppilaat voivat jatkaa koulua tavalliseen tapaan. 

Kyseessä on toinen Äänekoskella koulussa päällä oleva koronakaranteeni, sillä lauantaina Suolahden yhtenäiskoulusta määrättiin karanteeniin 24 oppilasta tai henkilökunnan jäsentä koronavirukselle altistumisen takia.

Mahdollinen altistuminen Suolahden yhtenäiskoululla on tapahtunut 25.–26.1. ja karanteeni kestää 9.2. saakka.

Äänekosken kaupungin ylilääkäri Keijo Lukkarinen kertoo, että Äänekoskella on paljastunut viikon sisällä kolme uutta koronatapausta, joiden seurauksena yhteensä noin 80 henkilöä on altistunut ja asettu karanteeniin.

– Koronatilanne on selvästi nyt muuttumassa myös Äänekoskella. Jyväskylän tilanne on huolestuttava ja Jyväskylän suuntaan nämä meidän koulujen tapauksetkin näyttävät juontavan, Keijo Lukkarinen tietää.

– Turhaa liikkumista pitäisi nyt välttää ja muistaa koronaohjeet, kuten maskin käyttäminen, turvavälit ja käsien peseminen. Jos vain on mahdollista, niin yksityisiä kokoontumisia kannattaisi nyt välttää tai siirtää, Lukarinen näkee.

Äänekoski kiristää koronatoimiaan heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Äänekosken koronajohtoryhmä antoi maanantaina maskisuosituksen Äänekosken 7.-9.-luokkien oppilaille koulupäivien ajaksi.

Samalla päätettiin, että Äänekosken kaupungin nuorisotilat pidetään kiinni 14.2. saakka.

Myös kaikki Äänekosken kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa järjestettävät ottelut, turnaukset ja harjoituspelit on kielletty 14.2. asti. Poikkeuksena ovat valtakunnallisen sarjatason I ja II -divisioonan pelit, jotka voidaan järjestää maksimissaan 10 hengen yleisöllä, mikäli koronaturvallisuus pystytään varmistamaan, kaupunki tiedotti maanantaina.

Kulttuuri- ja liikuntalajien harrastustoimintaa voidaan Äänekosken kaupungin mukaan sen hallinnoimissa tiloissa jatkaa noudattamalla koronaturvaohjeita, kuten maskisuositusta, turvavälejä ja käsihygieniaa sekä lajiliittojen laatimia koronaohjeita.

– Harrastustoiminnan järjestäjän on kiinnitettävä erityistä huomiota ja valvottava koronaturvallisuuden noudattamista. Ryhmien vetäjien on käytävä jokaisen ryhmän kanssa erikseen koronaohjeistus läpi, kaupunki muistuttaa.

Äänekosken koronajohtoryhmä vetoaa asukkaisiin, että rajoituksia ja suosituksia jaksettaisiin noudattaa.

– Kasvomaskin käyttäminen on toisista ja itsestä välittämistä. Asukkaita kehotetaan lisäksi harkitsemaan vakavasti, onko esimerkiksi osallistuminen harrastustoimintaan täysin välttämätöntä.

Viime viikolla Äänekosken terveyskeskuksen epidemiavastaanotolla otettiin 228 koronatestiä.

Lisäksi testejä tehdään yksityisellä puolella. Ylilääkäri Keijo Lukkarinen korostaa, että koronatestiin pitää mennä aivan pienistäkin oireista.

– Testeihin pääsee hyvin ja joka päivä. On tärkeää tulla testiin aivan pienilläkin oireilla, jotta mahdolliset tartuntaketjut saadaan katkaistua. Huolena on, että korona alkaa levitä pikku hiljaa vanhempiin ikäluokkiin ja riskiryhmiin, Lukkarinen muistuttaa.