Liikuntapuistossa hiihdetään kilpaa sunnuntaina

Äänekosken Liikuntapuistossa hiihdetään sunnuntaina kansalliset Huiman hiihdot kello 11 alkaen.

Kilpailujen aikana kuntohiihtäjät ohjataan tekojääradan kautta valaistulle ladulle. Auto kannattaa tällöin pysäköidä kaukalon läheiselle parkkipaikalle, koska koronarajoitusten vuoksi kilpailualueelle ei oteta yleisöä, eikä Hiihtarin kautta ole kulkua ladulle. Kilpailut kestävät arviolta noin kello 14:än saakka.

Hiihtoihin on ilmoittautunut noin 150 osallistujaa.

– Vähän enemmänkin olisimme voineet ottaa. Korona lienee rajoittanut osallistumista, puheenjohtaja Veikko Tarvainen Äänekosken Huiman hiihtojaostosta arvelee.

Tarvaisen mukaan Äänekoskella hiihdetään nyt ensimmäistä kertaa kansalliset yhteislähtökisat.

– Tähän suuntaan hiihdossa ollaan menossa. Pitää saada harjoitusta isompiin kisoihin.

Kisat viedään läpi hyväksytyn koronaturvallisuussuunnitelman mukaisesti. Kilpailualueella muun muassa kaikki käyttävät kasvomaskia, paitsi kilpailijat verryttelyn ja suorituksen aikana. WC-tiloja lukuun ottamatta sisätiloja ei ole käytössä.

Viime vuonna Huiman hiihdot osuivat talven ainoaksi jääneelle pakkaspäivälle. Kelin suhteen huolta ei näyttäisi olevan tälläkään kertaa.

Lauantaina oli määrä hiihtää Keski-Suomen 74. maakuntaviesti Jämsänkoskella, mutta se päätettiin perua vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Jyväskylä ja Saarijärvi olivat peruneet osallistumisensa, mutta Äänekoski olisi lähettänyt joukkueen, jos maakuntaviesti olisi hiihdetty. Yhteensä siihen oli ilmoittautunut 11 joukkuetta. Viime vuonna maakuntaviesti jäi hiihtämättä lumen puutteen vuoksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut