Äänekosken kaupungin hoivayksiköissä voi vierailla etukäteen sopien

Tapaamiset Äänekosken kaupungin hoivayksiköissä ovat edelleen mahdollisia etukäteen sopien, Äänekosken kaupunki tiedottaa.

Vierailulle voi osallistua enintään 1-2 henkilöä kerrallaan.

Kaupunki muistuttaa, että vierailuille yksikköön voi tulla vain täysin terveenä, jottei asumisyksiköiden asukkaita altisteta tartunnoille.

– Jos vierailulle yritetään saapua flunssaoireisena tai muutoin infektio-oireisena, henkilökunta pyytää poistumaan tiloista ja siirtää vierailua. Henkilöstö varmistaa vierailijoiden voinnin kysymällä sitä ennen vierailua, kaupunki tiedottaa.

Äänekosken asumisyksiköiden vierailut toteutetaan asukkaan omassa huoneessa tai erillisessä vierailutilassa kaikkien niiden asukkaiden osalta, joilla ei ole käytössä omaa huonetta. Vierailujen kestoa ei rajoiteta.

Tapaamisten aikana ohjataan käyttämään hengityssuojainta, jotka annetaan yksiköstä.

– Kaikissa tapaamisissa huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, joka varmistetaan antamalla käsidesinfiointiainetta ennen hengityssuojaimen asettamista. Lähikontaktia suositellaan edelleen vältettävän, mutta esimerkiksi pyörätuolia voi ulkoilmassa omainen tai läheinen työntää, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Omaiset pääsevät vierailemaan asumisyksiköiden sisätiloihin asukkaan omaan huoneeseen tai yksikössä erikseen järjestettyyn vierailutilaan. Kulkemista yleisissä tiloissa vältetään.

Tapaamisten alussa henkilöstö ohjaa vierailijat käsien desinfiointiin ennen yksikön sisätiloihin tuloa ja ennen hengityssuojainten asettamista. Hengityssuojainta käytetään koko vierailun ajan. Joukkotapaamisia, kuten isoja syntymäpäiväjuhlia ei tiloissa edelleenkään järjestetä.

Yksiköiden asukkaat voivat ulkoilla omaisten, ystävien, vapaaehtoistyöntekijöiden tai muiden avustajien kanssa. Tämä edellyttää sitä, että ulkoilua toteuttava taho noudattaa annettuja ohjeista ja käyttää annettuja suojaimia. Myös ulkoilusta tulee sopia etukäteen.

Kotilomia Äänekosken vanhuspalveluyksiköissä ei suositella.