Kyläbussi aloitti tänään liikennöinnin Äänekosken kyliltä

Kyläbussia testataan Äänekoskella tämän vuoden ajan helpottamaan asiointia kyliltä keskustaan. Esa Jokinen

Marjo Järvikylä

Äänekoskella on alkanut liikennöidä tänään maanantaina palveluliikenne-periaatteella toimiva bussivuoro nimeltä Kyläbussi.

Kyläbussi ajaa kahdesti päivässä, aamuisin ja iltapäivisin, Äänekosken terveyskeskuksen ja linja-autoaseman kautta rengasmaisen vakioreitin Äänekosken kylille. Kyytiin pääsee reitin varrelta olevilta linja-autopysäkeiltä ja niille voi myös jäädä.

Kyseinen bussivuoro palvelee Äänekosken kyliä mahdollistaen pääsyä palveluiden ääreen, Äänekosken kaupunki tiedottaa.

Uusi bussivuoro toteutetaan tänä vuonna Äänekosken kaupungin pilottihankkeena ja sen avulla kartoitetaan kaupungin mukaan mahdollista tarvetta tämänkaltaiselle palvelulle.

– Pilottihankkeesta saatujen tulosten perusteella arvioidaan vuoden lopussa, jatketaanko Kyläbussi-toimintaa ja miten sitä edelleen voitaisiin kehittää Äänekosken joukkoliikennepalvelutason nostamiseksi, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Kyseinen palveluliikenne on kaikille tarkoitettua avointa asiointiliikennettä. Liikennöintipäivät ovat arkena maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin ja arkipyhinä liikenne ei kulje.

Kyläbussina toimii esteetön linja-auto, johon pääsee nousemaan kyytiin myös pyörätuolin tai rollaattorin kanssa.

– Aikataulut sallivat henkilökohtaisen palvelun. Kuljettaja avustaa tarvittaessa kyytiin nousussa ja kyydistä poistumisessa, kaupungilta todetaan.

Kyläbussin kyydistä peritään kiinteä 3,30 euron maksu suuntaansa. Maksuvälineenä toimii käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetusetuuden saava henkilö saa matkustaa ilman omavastuuta kyläbussin vuoroilla.

Aamun reitille kyläbussi lähtee Suolahti linja-autoasemalta, josta se kulkee reittiä Koivisto, ABC Hirvaskangas, Kartano Kievari, Äänekosken terveyskeskus ja Äänekosken linja-autoasema sekä jatkaa Suolahden linja-autoasemalle ja reitille Sumiainen, Konginkangas, Äänekosken terveyskeskus ja Äänekosken linja-autoasema.

Iltapäivällä kyläbussi ajaa reittiä Äänekosken linja-autoasema, Äänekosken terveyskeskus, Konginkangas, Sumiainen, Suolahden linja-autoasema, Äänekosken terveyskeskus, Kartano Kievari, ABC Hirvaskangas, Koivisto ja Suolahden linja-autoasema.

Kommentoi