Äänekosken Plänet B lähtee mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon

Globaalia ympäristöongelmaa bio- ja kiertotalouteenpohjautuvien tuotteiden ja palveluiden avulla ratkova Plänet P laajentaa verkostoaan. Urpo Minkkinen

Marjo Järvikylä

Äänekoskella toimiva globaalia ympäristöongelmaa bio- ja kiertotalouteenpohjautuvien tuotteiden ja palveluiden avulla ratkova Plänet P -verkosto on liittynyt mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon.

Äänekosken kaupunki tiedottaa, että Plänet B on jatkossa mukana Kemin Digipoliksen kiertotalouskeskuksen johtamassa Suomen ekoteollisuuspuistoverkostossa, johon liittyi samaan aikaan Äänekosken lisäksi Mikkeli ja Joensuu.

Verkostossa on tällä hetkellä mukana 13 ekoteollisuuspuistoa, joiden toiminta pohjautuu maantieteellisesti rajattuun alueeseen, jossa materiaalit, energia ja tieto kiertävät toimijoiden välillä.

Toiminta tähtää Äänekosken kaupungin mukaan kannattavaan liiketoimintaan ympäristönäkökulmat huomioiden. Ekoteollisuuspuistot tuottavat siihen kuuluville yrityksille ja muille sidosryhmille lisäarvoa yhteistyön kautta.

– Äänekosken ekoteollisuuspuisto on merkittävä teollisuudesta ponnistava, koko ajan kasvava keskittymä. Ekoteollisuuspuistoverkostoon liittyminen tuo meidän Plänet B - verkostolle lisää tietoa rahoituksesta ja yhteistyömalleista sekä uusia kumppaneita, uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja kansainvälisiä kontakteja, Äänekosken kaupungin elinvoimajohtaja Sari Åkerlund kertoo kaupungin tiedotteessa.

Kommentoi