Äänekoski keventää otteluiden koronarajoituksia - harrastustoimintaan uusia ohjeistuksia

Äänekosken kaupunki keventää otteluiden ja turnausten koronarajoituksia.

Otteluihin ja turnauksiin osallistuminen on mahdollista Keski-Suomen alueella ja niissä maakunnissa, jotka eivät ole koronan leviämisvaiheessa.

Äänekoskella voidaan siten järjestää lasten, nuorten ja aikuisten otteluita ja turnauksia ilman yleisöä. I ja II divisioonassa pelaavat joukkueet voivat järjestää otteluita maksimissaan 10 hengen yleisöllä, mikäli koronaturvallisuus pystytään varmistamaan, kaupunki tiedottaa.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä linjasi perjantaina, että harjoittelun tulee tapahtua oman tutun joukkueen tai ryhmän kesken, eikä lasten, nuorten ja aikuisten tule tehdä harraste- ja pelimatkoja niiden sairaanhoitopiirien alueelle, joissa ollaan koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Kulttuuri- ja liikuntalajien harrastustoimintaa voidaan kaupungin mukaan jatkaa sen hallinnoimissa tiloissa noudattamalla koronaturvaohjeita, kuten maskisuositusta, turvavälejä ja käsihygieniaa, sekä lajiliittojen laatimia koronaohjeita.

– Kaupunki haluaa muistuttaa, että kaikessa harrastus- ja kilpailutoiminnassa on jatkettava kaikkia mahdollisia varotoimia, jotta koronavirus ei pääse leviämään niiden kautta, Äänekosken kaupungin tiedotteessa todetaan.