Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pankkisilta remontoidaan tänä vuonna – kustannukset puhuttivat valtuustossa

Äänekosken Kierälahdessa sijaitseva Pankkisilta remontoidaan tänä vuonna. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti remontin tarvitseman määrärahan. Remonttiin on mahdollista saada tänä vuonna myös valtion avustusta 200 000 euroa.

Käytännössä valtuusto myönsi tekniselle toimelle menojen lisäyksenä 430 000 euroa ja vastaavasti tulojen lisäyksenä 200 000 euroa. Valtion tuki edellyttää, että peruskorjaus tehdään tänä vuonna.

Hankkeen aikaistaminen pienentää investointeja 380 000 euroa vuonna 2022.

Pankkisillan remontin kustannukset puhuttivat valtuutettuja maanantai-iltana.

– Kun Pankkisiltaa alettiin pelastamaan, puhuttiin, ettei siihen tarvitse laittaa rahaa. Nyt kyseessä merkittävä summa. Mikä siinä maksaa, kun kun tarkoitus oli jättää silta kevyen liikenteen väyläksi, kysyi Joni Kotilainen (ps.).

Tekninen johtaja Tommi Rautjärvi kertoi, että määräraha perustuu kustannusarvioon.

Valtuutetut Jari Halttunen (kesk.), Marko Tuhkanen (sd.) ja Seppo Ruotsalainen (sd.) penäsivät tekniseltä johtajalta, mitä sillan ylläpito tulee tulevaisuudessa maksamaan, vaikuttaako suojelukohdemerkintä kuluihin ja kuinka usein sitä joudutaan tulevaisuudessa remontoimaan.

Rautjärvi totesi, ettei vanhan sillan remonttitarvetta tulevaisuudessa voida etukäteen arvioida.

– Mutta sillalla on suojelumerkintä ja kaupungin pitää pystyä pitämään kunnossa omistamaansa kohdetta. Nyt tehdään täysi remontti, eikä ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen ole invesntointiarvetta.

Pentti Piilonen (kesk.) esitti, että siltaan rakennettaisiin kevyt kate. Rautjärvi piti sillan kattamista mahdottomana, sillä suojelumerkintä todennäköisesti sen estäisi ja kate nostaisi rakennuskustannuksia reippaasti.

Leila Lindell (kesk.) iloitsi valtion avustuksesta, mutta oli huolissaan siitä, riittääkö nyt myönnetty määräraha.

– Urakka pitää saada tänä vuonna valmiiksi. Nyt hankkeella on jo kiire, koska urakka pitää kilpailuttaa, Rautjärvi totesi.

Moni valtuutettu piti siltaa liikenneturvallisuuden kannalta tärkeänä kohteena.