Arttu Mattilasta Äänekosken Vuoden urheilija - katso myös muut urheilupalkitut

Arttu Mattilalle viime kausi oli menestyksekäs. Nyt hänet palkitaan myös Äänekosken Vuoden 2020 urheilijana. Esa Jokinen

Marjo Järvikylä

Äänekosken Urheilijoita edustava korkeushyppääjä Arttu Mattila on valittu Äänekosken Vuoden 2020 urheilijaksi. Mattila voitti viime vuonna korkeushypyn SM-kultaa Kalevan kisoissa tuloksella 217 senttimetriä. Oman ennätyksensä 221 senttimetriä Mattila hyppäsi puolestaan heinäkuussa Äänekoski Gamesissa.

Vuoden urheilupalkittujen valinnat tehnyt Äänekosken kaupungin vapaa-aikalautakunta valitsi Mattilan tittelin saajaksi seurojen tekemien ehdotusten ulkopuolelta.

Vuoden Nuori urheilija -tittelin sai Suolahden Urhon Joni Pitkänen. Pitkänen on voittanut kreikkalais-roomalaisessa painissa U17-sarjassa (55 kg) sekä U20-sarjassa SM-kultaa. Hän on myös mukana junioreiden painivalmennustoiminnassa apuohjaajana.

Vuoden 2020 Veteraaniurheilijaksi on valittu Sumiaisten Kuntoa edustava Heli Hyttinen, joka on voittanut ampumahiihdossa ja -juoksussa kuluneena kautena yhteensä kolme SM-kultaa, yhden SM-hopean sekä yhden SM-pronssin. Lisäksi hän on voittanut maastojuoksussa SM-pronssia sarjassa N50.

Vuoden Valmentajaksi vapaa-aikalautakunta valitsi Suolahden Urhon painijaostossa vaikuttavan Janne Kankkusen, joka on yksilö- ja ryhmävalmennuksen ohella ollut aktiivinen yhteistreenien kehittäjä alueella sekä edesauttanut painiolosuhteiden uudelleen järjestämisessä Suolahdessa. Hänen valmennettavistaan muun muassa Joni Pitkänen on nuorten sarjoissa voittanut kreikkalais-roomalaisessa painissa SM-kultaa.

Vapaa-aikalautakunta valitsi Vuoden Reilun Pelin joukkueeksi Huiman koripallon MU14-16 joukkueen.

Perusteena valinnalle oli, että joukkue on yhdessä säännöllisesti ja tavoitteellisesti harjoitteleva ryhmä, jossa on poikia ikävuosilta 2004 - 2008.

– Ikäerosta huolimatta ryhmän jäsenet tulevat loistavasti toimeen keskenään. Pelaajat ovat hyväkäytöksisiä ja noudattavat joukkueen sääntöjä, myös vanhemmat ovat toiminnassa samalla asenteella, vapaa-aikalautakunnan palkinto perusteluissa kerrotaan.

2020 Vuoden Urheiluteoksi on valittu puolestaan Koiviston Kipinä ry:n nousun valtakunnalliseen 1-divisioonaan.

– Pieni kyläseura nousee valtakunnan sarjaan koripallossa. Toista vastaavaa seuraa tuskin Suomesta löytyy. Seuran toiminta on huomattu myös muualla Suomessa. Joukkue nousi I divisioonaan kahdessa vuodessa, perusteluissa luonnehditaan.

Vuoden Stipendiurheilijoina palkitaan 250 eurolla Iita Kononen (SM-kulta, painonnosto, T15, T17, PM-pronssi, painonnosto, T17), 255 eurolla Mari Kuukkanen (SM-kulta, kahvakuula OALC 20 kg), 510 eurolla Arttu Mattila (SM-kulta, korkeushyppy, M), 130 eurolla Anssi Mustonen (SM-pronssi, 1500 m estejuoksu, 4 km maastojuoksu, P15), 340 eurolla Joni Pitkänen (SM-kulta, kreikkalais-roomalainen paini, U17, U20, 55 kg) ja 250 eurolla Heikki Vuorinen (SM-hopea, korkeushyppy, M19)

Perinteistä palkintogaalaa Äänekosken kaupunki ei pysty tänä vuonna järjestämään koronatilanteen vuoksi.

Kommentoi