THL: Keski-Suomessa seitsemän uutta koronatapausta – maakunnan ilmaantuvuusluku painui uuden rajan alle

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku on ollut jo usean päivän ajan laskusuunnassa. Marko Kauko
Tommi Salo

Tommi Salo

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on raportoitu tiistaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

THL:n kuntakohtainen listaus ei ole päivittynyt normaaliin tapaan puolenpäivän aikoihin, mutta Ylen koronalistan mukaan uusimmista tautitapauksista neljä on Jyväskylässä, kaksi Äänekoskella ja yksi Petäjävedellä.

Koko Keski-Suomessa on tilastoitu epidemian alusta alkaen nyt yhteensä 1 896 varmistettua koronatapausta.

Maakunnan ilmaantuvuusluku painui tiistaina alle viidenkymmenen. THL ilmoitti Keski-Suomen tuoreimmaksi lukemaksi 49,4. Maanantaina se oli 53,8 ja sunnuntaina noin 55. Viime viikon puolivälissä Keski-Suomen ilmaantuvuusluku oli vielä reilusti yli 80.

Ilmaantuvuusluku kuvaa todettujen koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataatuhatta asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi tiistaina tasan 400 uutta koronatartuntaa. Koronatapausten määrä Suomessa on ollut kahden viime viikon aikana selvästi suurempi kuin sitä edeltävän kahden viikon aikana.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä saanut 13 091 henkilöä. Kun mukaan lasketaan toisen annoksen saaneet, koronarokoteannoksia on Keski-Suomessa annettu kaikkiaan 16 353. Huomioitavaa on, että THL:n koronarokoteluvut saattavat päivittyä viiveellä.

Kommentoi