Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Pati jäi piippuun” – Urhon haasteellinen kausi katkesi kesken nousukiidon

Suolahden Urhon kausi jääkiekon II-divisioonassa oli monisyinen. Korona sotki pelaamista joulukuusta eteenpäin, ja osa joukkueista jätti leikin kesken jo aiemmin.

Kautta jatkamaan päätyneet joukkueet päättivät helmikuun lopussa keskeyttää sarjan pelaamisen kokonaan kuluvalta kaudelta, ja Urhon viimeiseksi peliksi jäi komea 7-3 -voitto LeKi-75:stä.

– Kaikki ovat varmasti samaa mieltä, että aika haasteellinen kausi, peli silloin, toinen tällöin. Se pitkäjänteisyys johon me pyrittiin, ei saanut palkintoa, koska tavoitteena oli olla keväällä kovin joukkue, Urhon päävalmentaja Jarmo Rintamaa kertoo.

Suolahtelaiset aloittivat kauden kahdella voitolla, jonka jälkeen peli muuttui pikkuhiljaa tahmeammaksi ja tahmeammaksi. Tuloksena seuraavista kahdeksasta ottelusta ainoastaan yksi voitto, vaikka peli alkoi jo pyöriä parempaan malliin.

Korona pakotti joukkueet koko joulukuun kestäneelle joulutauolle, mutta sitä ennen Urho onnistui kääntämään kelkkansa voitolla Leppävirralla.

Kuluvan vuoden suolahtelaiset avasivat tuoreen kotihallinsa avausvoitolla, ja voittivat lopulta kaikki kevätkauden ottelunsa parannellen lopullisen sijoituksensa kuudenneksi.

– Jos lataat aseen ja lähdet ampumaan tarkkuutta, etkä pääsekään ampumaan, niin semmoinen fiilis jäi kaudesta. Pati jäi piippuun, Jarmo Rintamaa huokaisee.

Positiivisena asiana seuran lanseeraama Suolahden Urho TV keräsi kevätkaudella ruutujen ääreen kotikatsomoissa satoja ihmisiä, kun yleisö ei halliin enää päässyt, joten mielenkiintoa suolahtelaista jääkiekkoa kohtaan riittää.

Tulevaisuus näyttää Urhon kannalta valoisalta, suurin osa runkopelaajista on jatkamassa Suolahdessa. Koko seura myös toivoo, että koronatilanne saataisiin rauhoittumaan ja ensi kaudella pelaamaan jälleen normaalisti.

– Oma sopimus loppui tähän kauteen, ja ilmoitin että en jatka jääkiekon parissa. Mittarissa on sen verran kilometrejä, että on hyvä aika nuorempien jatkaa. Riitta-vaimolta jos kysytään, niin hän on kyllä varmaan jo kyllästynyt lähes joka keväisiin lopettamispäätöksiin, juuri 60-vuotta täyttänyt Rintamaa naurahtaa, mutta kiittää vaimoaan tuesta taustalla.