Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime vuoden lauha talvi laski Äänekosken Energian liikevaihtoa - liikevoittoa kuitenkin kertyi

Äänekosken Energian viime vuoden liikevaihto laski sähkön ja kaukolämmön kysyntää heikentäneen leudon talven seurauksena.

Yhtiö tiedottaa liikevaihtonsa laskeneen viime vuonna noin 21,1 miljoonaan euroon, joka on 6,7 prosenttia edellistä vuotta vähemmän.

– Leuto talvi oli ehdottomasti merkittävä syy liikevaihtomme laskuun. Toinen merkittävä tekijä oli sähköpörssin matala hintataso, joka oli seurausta vesivoiman runsaasta tarjonnasta ja lisääntyneestä tuulivoimatuotannosta, Äänekosken Energian toimitusjohtaja Maarit Herranen analysoi yhtiön tiedotteessa.

Äänekosken Energian tulos oli viime vuonna 2,1 miljoonaa euroa. Yhtiön hallitus esittää, että Äänekosken kaupungille tuloutetaan osinkoja 940 000 euroa omistajan tavoitteiden mukaisesti.

Äänekosken Energia on hoitanut koronapandemian vuoksi sekä yhtiön asiakaspalvelun että tuotannon etänä maaliskuusta 2020 lähtien.

Herranen kertoo, että toimintaa on pystytty jatkamaan muutoin tavanomaiseen tapaan.

– Esimerkiksi Syvälahden tekopohjavesilaitoksen koetoiminta etenee suunnitelmien mukaisesti. Teräväniemen jätevedenpuhdistamo on toiminut hyvin ympäristölupa-arvojen mukaisesti ja laitosta optimoidaan edelleen, Herranen selvittää.