Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaura-ahon ja Valtran välille halutaan kevyen liikenteen väylä Äänekoskella

Kaura-ahon ja Valtran välille halutaan kevyen liikenteen väylä Äänekoskella. Yhteys palvelisi erityisesti Valtran työpaikkaliikennettä. Valtra on yksi Äänekosken suurimmista työllistäjistä.

Keski-Suomen ely-keskus on pyytänyt Äänekosken kaupungilta lausuntoa maanteiden jalankulku- ja pyöräilyverkon täydennystarpeista. Kartoituksen tavoitteena on ennakoida tulevia aluevaraus, tie- ja rakennussuunnittelutarpeita. Kunnat voivat esittää kolme omasta näkökulmastaan tärkeintä kohdetta.

Kaura-ahon kevyen liikenteen väylä nähdään Äänekosken ykköshankkeeksi. Sen lisäksi kaupunki ehdottaa, että Honkolan ja Hirvaskankaan välille rakennettaisiin uusi kevyen liikenteen väylä. Äänekoskelta Honkolaan on jo valmis väylä, mutta loppupätkä parantaisi merkittävästi yhteyksiä esimerkiksi Koiviston kylälle, Hirvimäen asuinalueelle ja Hitonhaudan asuinalueelle.

Konginkankaan keskustan ja Nelostien välille toivotaan myös uutta kevyen liikenteen väylää. Se parantaisi kulkua taajaman keskustaan Lintulahden alueelta.

ie on nykyisellään kevyen liikenteen ja ajoneuvojen yhteiskäyttöön liian kapea. Turvallisen kulun varmistamiseksi erillinen kevyen liikenteen väylä on tarpeen.